Společnost Millicom si zajistila kapacity na družici Eutelsat
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 27.05.2014
Mediální společnost Millicom si na základě několikaleté smlouvy s operátorem Eutelsat Americas (dříve Satmex) zabezpečila kapacity na satelitu Eutelsat 117 West A (dříve Satmex 8). V pátek 23. 5. 2014 informovala dceřinná společnost Eutelsat, že zóna ozáření této družice pokrývá celou Latinskou Ameriku a je velmi vhodná pro přímý příjem ze satelitu DTH.


Společnost Millicom také získá možnost využití dalších kapacit na satelitu Eutelsat 117 West B (dříve Satmex 9), který bude vypuštěn v příštím roce. Operátor Eutelsat nový satelit umístí vedle družice Eutelsat 117 West A, aby rozšířil kapacity orbitální pozice pro přímý satelitní příjem v Latinské Americe.

Nová satelitní platforma placené televize Tigo Star doplňuje kabelové a mobilní služby společnosti Millicom. Nová platforma už zahájila provoz na trzích v Bolívii a El Salvadoru. Poskytuje služby v Bolívii pro 6,5 miliónů z 10,5 miliónů obyvatel země, kteří nemohou získat signál z kabelové infrastruktury.

Celková nabídka je složena ze 75 televizních stanic, včetně osmi kanálů ve vysokém rozlišení a je rozdělena do pěti volně přijímatelných programů a osmi prémiových služeb. Platforma DTH v El Salvadoru klientům nabízí až 70 televizních stanic, včetně čtyř kanálů ve vysokém rozlišení. Internet: www.eutelsat.com, www.millicom.com.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20414/spolecnost-millicom-si-zajistila-kapacity-na-druzici-eutelsat/