Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 14:22:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Discovery Communications převzala většinový podíl v Eurosport International

  Autor: Ewing Public Relations , e-mail: info@eurosport.cz Přidané: 02.06.2014


Discovery Communications dnes oznámila dokončení převzetí většinového podílu ve společnosti Eurosport International, která je předním evropským dodavatelem sportovních pořadů. Společnost Discovery navýšila svůj podíl z 20 % na 51 % v rámci širšího strategického partnerství se skupinou TF1 Group. Konečná cena za Eurosport International byla stanovena na základě průměrné hodnoty podniku Eurosport Group ve výši 902 milionů eur.


• Většinový podíl ve společnosti Eurosport rozšíří záběr společnosti Discovery o oblast sportu, a posílí tak její pozici největšího světového poskytovatele placeného televizního obsahu.

• Značky a obchodní aktivity společnosti Eurosport budou těžit z provozní efektivity, znalosti místních trhů a globálních platforem společnosti Discovery.

• Rozšíření nabídky a dosahu spolu s vyššími investicemi do žádaného obsahu bude přínosem pro diváky, inzerenty a partnery v Evropě a Asii.

(Silver Spring a Paříž – Společnost Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) dnes oznámila dokončení převzetí rozhodujícího podílu ve společnosti Eurosport International, předním evropském dodavateli sportovních pořadů. Společnost Discovery navýšila svůj podíl z 20 % na 51 % v rámci širšího strategického partnerství se skupinou TF1 Group, které bylo zahájeno v prosinci 2012.

Společnost Discovery byla jednou z prvních amerických mediálních společností, která v roce 1989 nabídla své kanály v Evropě a už 25 let průběžně investuje značné prostředky do svých mezinárodních aktivit. Po začlenění šesti placených televizních kanálů společnosti Eurosport do své nabídky – Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport Asia -Pacific a Eurosportnews – Discovery Communications nyní provozuje přes 210 televizních sítí na celém světě a kumulativní počet jejích diváků dosahuje 2,7 miliardy.

„Dnešek je pro Discovery Communications, světovou jedničku v placeném televizním vysílání, významný. Ze strategického hlediska je Eurosport skvělou volbou, protože zvyšuje náš tržní podíl, posiluje vztahy s inzerenty a partnery a divákům z celého světa přináší obsah, který ocení,“ říká David Zaslav, prezident a generální ředitel Discovery Communications. „Díky spojení oblíbených pořadů Eurosport s globálními značkami a místními zkušenostmi společnosti Discovery budeme moci lépe těžit z růstu mezinárodního trhu placeného televizního vysílání a přinášet dlouhodobou hodnotu svým akcionářům.“

Discovery hodlá přijmout dlouhodobá strategická rozhodnutí a pomocí investic posílit a rozšířit vysílání sportovních pořadů a služeb společnosti Eurosport. Chce tak maximalizovat jejich dosah, zvýšit spokojenost diváků a maximalizovat jejich počet. Součástí této snahy bude spolupráce s vedením a zaměstnanci společnosti Eurosport na tvorbě dlouhodobého obchodního plánu, který optimálně začlení kanály Eurosport do globálních sítí společnosti Discovery.

„Discovery a Eurosport jsou společně rozhodně silnější. Společnost Discovery vybudovala nejúspěšnější mezinárodní podnik v oblasti placeného televizního vysílání všemi médii a my s radostí využijeme její zkušenosti k posílení programové nabídky a platforem Eurosport,“ říká Jean-Briac Perrette, prezident Discovery Networks International.

„Eurosport má vynikající výchozí pozici pro další fázi růstu a nenapadá mě lepší partner než Discovery, s nímž bychom tuto vizi uskutečnili,“ říká Nonce Paolini, předseda představenstva a generální ředitel společnosti TF1. „Společnost Discovery prokázala, že dokáže vytvářet dlouhodobé investiční strategie, které přináší hodnotu pro inzerenty, partnery i diváky na celém světě.“

Konečná cena za Eurosport International byla stanovena na základě průměrné hodnoty podniku Eurosport Group ve výši 902 milionů eur (přibližně 1,2 miliardy dolarů), která částečně odráží původní hodnotu a částečně vyšší hodnotu spojenou s ovládnutím společnosti. Od hodnoty skupiny byla odečtena hodnota Eurosport France (85 milionů eur, přibližně 115 milionů dolarů). TF1 předpokládá, že si uchová svůj 80% podíl v Eurosport France nejméně do 1. ledna 2015. Dnes uzavřená transakce nemá vliv na další dvě části původního obchodu – 20% podíl společnosti Discovery v kanálech TV Breizh, Histoire, Ushuaïa TV a Stylía – ani na spolupráci se skupinou TF1 v oblasti programové tvorby. TF1 si ponechává možnost uplatnit prodejní opci na zbývajících 49 % ve společnosti Eurosport International, což by potenciálně zvýšilo vlastnický podíl společnosti Discovery na 100 %.


O společnosti Discovery Communications

Společnost Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je největším světovým poskytovatelem placeného televizního obsahu s kumulativním počtem diváků dosahujícím 2,7 miliardy ve více než 220 zemí a oblastí. Cílem společnosti Discovery je uspokojovat zvídavost diváků, stimulovat je a bavit obsahem špičkové kvality ve více než 210 celosvětových televizních sítích, z nichž mezi nejzajímavější patří Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Investigation Discovery a Science a společný podnik OWN: Oprah Winfrey Network v USA. Discovery rovněž ovládá Eurosport International, přední mezinárodní televizní skupinu zaměřenou na sport, která provozuje šest placených televizních kanálů v Evropě a Asii. Discovery je také předním výrobcem vzdělávacích produktů a služeb pro školství, například oceňované série digitálních učebnic K-12, a významný hráč na digitálním trhu s rozmanitým internetovým portfoliem zahrnujícím mimo jiné Discovery Digital Networks. Další informace naleznete na www.discoverycommunications.com


O společnosti Eurosport

Společnost Eurosport v roce 2014 oslaví 25 let na pozici předního vysílatele živých sportovních přenosů a inovátora v digitální oblasti. Skupina Eurosport Group je největší evropskou televizní společností zaměřenou na sport. Eurosport je nejsledovanějším celoevropským kanálem, který vysílá ve 20 jazycích pro 135 milionů domácností v 54 zemích. Eurosport HD souběžně vysílá stejný obsah ve vysokém rozlišení. Eurosport 2 vysílá v 18 jazycích pro 72 milionů domácností v 51 zemích. Kanál Eurosport 2 HD byl spuštěn v srpnu 2009. Eurosport Asia-Pacific pokrývá 16 zemí jihovýchodní Asie a souběžný kanál ve vysokém rozlišení byl spuštěn září 2011. Kanál Eurosportnews zaměřený na sportovní zpravodajství má celosvětový dosah. Eurosport.com jsou nejoblíbenější sportovní stránky v Evropě, jejichž návštěvnost dosahuje až 23 milionů unikátních uživatelů měsíčně (podle comScore). Tvoří mezinárodní síť sportovních stránek v 11 jazycích, včetně stránek provozovaných společně s Yahoo! v Německu, Španělsku, Itálii a Velké Británii. Bezplatné mobilní aplikace Eurosport.com jsou k dispozici v 10 jazycích. Internetový televizní přehrávač Eurosport Player nabízí sportovní přenosy v živém vysílání i ze záznamu fanouškům v 53 zemích. Aplikace přehrávače je k dispozici pro mobilní telefony, tablety a chytré televizory ve 40 zemích. Divize Eurosport Events se zabývá profesionální organizací a propagací mezinárodních sportovních událostí.

Discovery Communications: Craig Felenstein, Michelle Russo
TF1: Virginie Duval, Christine Bellin



Veronika Pešková, Ewingpr.cz, 2. 6. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/0Zoby1 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.05.2014 • Společnost Millicom si zajistila kapacity na družici Eutelsat
18.05.2014 • Via Sat Brasil využije kapacitu pásma Ka na družici Eutelsat 3B
17.05.2014 • Satelit Eutelsat 3B startuje 26. 5. 2014 a bude umístěn na 3° východně
16.05.2014 • Raketa Proton se satelitem Express - AM4R se po startu zřítila
11.05.2014 • Skupina SES: příjmy za první čtvrtletí vzrostly o 8%
04.05.2014 • Vypuštění družice Thaicom-8 potvrzeno, satelit připraven pro Ultra-HD

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist