Výluka jihomoravského vysílače Kojál
Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 03.06.2014
K plánované výluce digitálního vysílání z jihomoravského vysílače Kojál dojde 4. června, výluka potrvá od 6.00 do 15.00 hodin. Z vysílače Brno Kojál nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a TV Barrandov a multiplex 3 s programy Prima Love, Prima ZOOM, Óčko, Óčko Gold, Šlágr TV, Active TV a ČT:D/ČT art.


Na vysílači Brno Kojál dojde také k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9.00 do 15.00 hodin. Dotkne se to stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 95,1MHz, ČRo Dvojka na frekvenci 102 MHz, ČRo Brno na frekvenci 106,5 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 104,5 MHz a Rádio Impuls na frekvenci 87,6 MHz.

Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.

Výluka TV a rozhlasového vysílání z vysílače Kojál se dotkne pouze diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Ostatních diváků, kteří přijímají signál z vysílačů Brno Hády, Brno Barvičova a Děvín, se výluka netýká. V současné době jsou DVB-T vysílače v regionu Brno provozovány v jedné SFN síti, tedy na stejných kanálech.


České Radiokomunikace a.s. (ČRa) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. ČRa disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Neopublic Porter Novelli, 3. 6. 2014

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20452/vyluka-jihomoravskeho-vysilace-kojal/