S Rádiom Regina Banská Bystrica v sobotu na dvoch kolesách
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 13.06.2014

Za jeden deň cez tri štáty - takú trasu stihnú prejsť cyklisti, ktorí sa zúčastnia na Európskom cyklistickom pikniku. Uskutoční sa v sobotu 14. 6. 2014 na slovensko-poľsko-českom pomedzí.


Rádio Regina Banská Bystrica je partnerom projektu Európsky cyklistický piknik, hlavným organizátorom je poľské Združenie milovníkov beskydského folklóru, hudby, tanca a spevu - Stowarzyszenie Miłośników Beskidzkiego Folkloru, Muzyki, Tańca i Śpiewu "Pod Ochodzitą“. Na podujatí sa podieľajú aj ostravské štúdio Českého rozhlasu a Polskie Radio Katowice.

Cyklisti si môžu vybrať z trás rôznej náročnosti. Ich úlohou bude získať na trase minimálne tri pečiatky do špeciálnej karty. Pečiatky dostanú v prenosových vozoch troch rádií, ktoré sú partnermi projektu. Na slovenskej strane nájdu účastníci prenosový voz Rádia Regina Banská Bystrica v obci Čierne na futbalovom štadióne. Ďalšie kontrolné zastávky budú v poľskej obci Jaworzynka (Polskie radio Katowice) a v českej dedine Hrčava (Český rozhlas Ostrava).

Oficiálny štart podujatia je o 10.00 hod. v Jaworzynke, no cyklistický výlet možno začať v ktoromkoľvek bode trasy. Cieľ je na poľskej strane hranice priamo na Trojmedzí, pri bode, v ktorom sa spájajú hranice všetkých troch krajín. Popoludní tam čaká cyklistov kultúrny program.

Rádio Regina Banská Bystrica bude počas podujatia vysielať naživo z futbalového ihriska v Čiernom reláciu Štvorlístok (9:05 – 12:00 hod.). Podľa riaditeľ Štúdia RTVS v Banskej Bystrici Miroslava Debnára podporou podujatia chce banskobystrické Rádio Regina zdôrazniť regionálne zameranie svojho programu a jeho zacielenie na celé stredné Slovensko, od Ipľa až po rieku Kysucu. „Poslucháči pri rádiách, ale aj diváci priamo na mieste sa dozvedia o osobnostiach Kysúc, slávnych rodákoch, prírodných a historických zaujímavostiach regiónu a budú môcť Kysuce aj ochutnať. A to vďaka tradičným špecialitám domácich gazdiniek,“ dodal Debnár.

Program bude pokračovať na ihrisku popoludní recitálom Simy Martausovej a vystúpením speváčok ľudových piesní z Kysúc Heleny Záhradníkovej a Zuzany Gacíkovej.


RTVS, 13. 6. 2014

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20487/s-radiom-regina-banska-bystrica-v-sobotu-na-dvoch-kolesach/