Brněnské studio by mělo pod novým ředitelem zvýšit svoji otevřenost i kreativitu
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 19.06.2014

Ředitelem regionálního televizního studia v Brně se stane Jan Souček. Jeho jmenování dnes navrhl členům Rady ČT generální ředitel České televize Petr Dvořák. Rozhodl tak v návaznosti na otevřené vícekolové výběrové řízení, které Česká televize vyhlásila letos v dubnu.


„Do vedení brněnského studia jsme hledali osobnost, která prokáže nejen vysoké odborné znalosti a kompetence, ale přesvědčí nás i o tom, že má skutečné odhodlání a chuť pozdvihnout prestiž studia a zapojit jej do širší spolupráce s ostatními významnými institucemi v regionu,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Jsem přesvědčen o tom, že se nám to podařilo, a že se nástup Jana Součka stane jak příležitostí naplno využít stávající kreativní možnosti studia, tak šancí nastavit otevřený dialog s odbornou veřejností i akademickou sférou.“

Česká televize veřejně vyhlásila výběrové řízení na post ředitele regionálního televizního studia v Brně v dubnu letošního roku, přihlásilo se do něj devatenáct kandidátů. Jan Souček má jako vítěz tohoto řízení nahradit ve funkci Karla Buriana, kterému mandát končí již v červnu.

„Důvěry, kterou jsem od České televize dostal, si vážím a výkon funkce ředitele brněnského televizního studia vnímám jako výzvu i závazek. V brněnské televizi je na co navazovat a ještě více je toho možné zlepšit. Chtěl bych brněnskému studiu vrátit ducha hrdého, zodpovědného a respektovaného patriota,“ říká Jan Souček, který by se chtěl věnovat například užší spolupráci s vysokými školami a místními renomovanými kulturními institucemi, posilování aktivit v oblasti divadelní a hudební tvorby, tvorby pro děti a mládež, folklóru či etnologie.

Jan Souček se narodil v roce 1974 v Brně, absolvoval brněnskou právnickou fakultu a svou mediální dráhu odstartoval v roce 1994 jako reportér Televizních novin TV NOVA. V uplynulých dvaceti letech prošel řadou výkonných i manažerských pozic v elektronických médiích i v komerční sféře komunikačních agentur. V televizním studiu Brno působil mimo jiné v letech 2007–2012 jako šéfdramaturg zábavné tvorby. Nyní vyučuje rozhlasovou žurnalistiku na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity a současně je editorem zpravodajství a publicistiky v Českém rozhlase. Žije v Brně.

Posledního kola výběrového řízení se spolu s Janem Součkem zúčastnilo dalších pět kandidátů, Radim Jansa, Jiří Králík, Pavel Krumpár, Zuzana Zelinová a Karel Zýka.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20510/brnenske-studio-by-melo-pod-novym-reditelem-zvysit-svoji-otevrenost-i-kreativitu/