FilmBox HD uvede na české obrazovky seriál Na vlámských polích
Autor: SPI/PRAM , e-mail: info@filbox.eu Přidané: 01.07.2014
V létě, kdy uběhne sto let od vypuknutí první světové války, představuje SPI International českým divákům jedinečný televizní projekt. Desetidílný belgický seriál Na vlámských polích si po svém uvedení získal srdce publika i uznání kritiky. V televizní premiéře jej můžete sledovat od 6. července každou neděli od 21:00 na programu FilmBox HD.


Název seriálu odkazuje na stejnojmennou báseň kanadského polního lékaře Johna McCrae, kterou v květnu 1915 složil v reakci na smrt přítele na jednom z nejkrvavějších bojišť první světové války. U městečka Yper tehdy došlo k prvnímu významnému nasazení bojových plynů v dějinách.

„Z tohoto střetnutí pochází také zvyk dodnes pěstovaný v anglosaských zemích, připomínání si padlých květy vlčího máku,“ doplňuje Adrian Gumulák, vedoucí českého zastoupení společnosti SPI International. „V tomto významném roce je pro nás uvedení seriálu Na Vlámských polích velmi důležité. Věříme, že diváci ocení nejen jeho námět, ale i skvělé zpracování a dramatičnost.“

Seriál natočil na podzim minulého roku úspěšný belgický televizní a filmový režisér Jan Matthys, který byl za svoje životní dílo vyznamenán cenou EuroFIPA na letošním Mezinárodním festivalu audiovizuálních programů. Představitelka hlavní ženské role, modelka a herečka Lize Feryn, je také nositelkou celé řady belgických i mezinárodních uměleckých ocenění.


Sledujte nás také na:
Facebook: http://www.facebook.com/FilmBoxCZaSK
YouTube: http://www.youtube.com/user/FilmBoxCesko
Homepage: www.filmbox.eu


O společnosti SPI International (www.spiintl.com)

Již přes dvacet let patří společnost SPI International mezi přední poskytovatele filmového a televizního obsahu na mezinárodním trhu. SPI v současné době provozuje 34 TV programů v 41 zemích a jedinečnou VoD videotéku s celkem 25 miliony měsíčními předplatiteli. Díky spolupráci s partnery, mezi které patří například Focus Features, The Weinstein Company, Summit Entertainment, Studio Canal, Pathé, Lakeshore Entertainment, Wild Bunch, BBC, ITV, Beta, Fremantle Corp. či Tandem, poskytuje poutavý obsah vysoké kvality. SPI jej šíří prostřednictvím nejnovějších technologií, které divákům umožňují jednoduchý přístup odkudkoliv. Poslední novinkou od společnosti SPI je aplikace FilmBox Live, jejímž prostřednictvím lze sledovat živé vysílání TV programů i obsah videotéky na jakémkoliv přístroji připojeném k internetu. Společnost SPI International posouvá hranice domácí zábavy a vytváří příležitosti pro svoje partnery z celého světa.


Adrian Gumulák, Filmbox International
Marek Němec, Pram Consulting


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20559/filmbox-hd-uvede-na-ceske-obrazovky-serial-na-vlamskych-polich/