Tipy na víkend 5. 7. - 6. 7. 2014
Autor: Axocom , e-mail: info@axocom.net Přidané: 04.07.2014
Je tu opět pátek a spolu s ním naše pravidelná rubrika s TV tipy na víkend. Pokud nenaleznete některý z uvedených kanálů ve své menu, neváhejte a obraťte se na svého operátora. Užijte si skvělou zábavu ve společnosti TV obrazovky.


FILM+

Více informací a další filmový servis na www.filmplus.cz/sk

Tmavomodrý svět - Sobota 5. 7. 2014 / 19:00 hod.

Video na: https://www.youtube.com/watch?v=4U92lGqWstA

Válečné drama i milostný příběh o přátelství, hrdinství a obětech i láskách českých stíhačů ve službách RAF za 2. světové války. Divácky nejúspěšnější film roku 2001 oceněný čtyřmi Českými lvy. Film Jana Svěráka je komorním lidským dramatem, odehrávajícím se na napínavém historickém pozadí. Příběhu o statečnosti, hrdinství a nevděku historie, ale také příběhu o velké lásce, přátelství a chlapské cti vévodí Ondřej Vetchý v hlavní roli Františka Slámy, pilota, který po okupaci Československa v roce 1939 odešel k Britskému královskému letectvu bojovat proti Němcům. Do každodenního boje o život, ve kterém má přátelství cenu zlata, zasáhne osudové setkání s Angličankou Susan. Příběh připomíná odvahu těch, které historie zradila a na jejichž skutky by ani příští generace neměly zapomenout. Divácky nejúspěšnější film roku 2001 byl oceněn čtyřmi Českými lvy (režie, kamera, hudba a střih), Cenou filmových kritiků, hlavní cenou na festivalu ve Varně a dalšími.

Válečný / Drama / Akční / Romantický / Česko / Velká Británie / Německo / Dánsko, 2001, 112 min

Režie: Jan Svěrák
Hrají: Ondřej Vetchý, Kryštof Hádek, Tara Fitzgerald, Charles Dance, Oldřich Kaiser, David Novotný, Linda Rybová, Jaromír Dulava, Lukáš Kantor, Radim Fiala, Juraj Bernáth, Miroslav Táborský, Hans-Jörg Assmann, Thure Riefenstein, Anna Massey, Viktor Preiss, Petr Burian,Čestmír Řanda ml., Jeremy Swift, Jiří Lábus, Daniela Kolářová, Martin Sitta a další.


Kauza CIA - Sobota 5. 7. 2014 / 21:00 hod.

Video na: https://www.youtube.com/watch?v=5H5hRcT21Hw

Režisér Robert De Niro odhaluje pozadí vzniku CIA ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. 1939, život mladého Edwarda Wilsona (Matt Damon) se zásadně změní, když na Yaleské univerzitě vstoupí do mocného tajného spolku Skull & Bones. Jako ctižádostivý student udá z čirého vlastenectví svého oblíbeného profesofa (Michael Gambon) kvůli jeho sympatiím k nacistům. Tímto krokem získá přátele ve federální vládě, která ho najme na několik tajných operací. Vlivný vojenský zpravodajský úředník, generál Bill Sullivan (Robert De Niro), mu nabídne místo v Zahraniční zpravodajské službě CIA v Londýně. Wilson bez váhání přijímá... Wilsonova kariéra závratně stoupá během 2. světové války, studené války, v průběhu invaze v Zátoce sviní v roce 1961. Jako tajný agent musí celý život volit mezi svou okouzlující manželkou (Angelina Jolie) a loajalitou k CIA, mezi věrností a zradou...

Drama / Thriller / USA, 2006, 167 min (SE: 139 min)
Režie: Robert De Niro
Hrají: Matt Damon, Robert De Niro, Angelina Jolie, Joe Pesci, Eddie Redmayne, Tammy Blanchard,Alec Baldwin, Billy Crudup, Keir Dullea, Michael Gambon, William Hurt, Timothy Hutton, Gabriel Macht, Lee Pace, John Turturro, Michael Arden, Tuc Watkins, Martina Gedeck, John Sessions,Mark Ivanir, Matthew Humphreys, Jason Butler Harner, James Faulkner a další.


Na území žen - Neděle 6. 7. 2014 / 18:55 hod.

Video na: https://www.youtube.com/watch?v=hHpvbHmqBig

Ctižádostivý spisovatel Carter Webb právě dostal kopačky od své lásky. Zničený se stěhuje na předměstí Michiganu, aby se staral o svou svéráznou nemocnou babičku. Touží napsat knihu, která by se stala bestsellerem. Brzy po příjezdu se seznámí se Sarah Hardwickovou (Meg Ryan) a jejími dcerami Lucy a Paige. Mezi ním a okouzlující, bezprostřední Sarah začíná vznikat zvláštní vztah. Jenže o sblížení s Carterem usiluje i dcera Lucy. Jejich životy se vzájemně proplétají a Carter znamená pro ženy ve svém okolí víc, než by se zdálo…

Komedie / Drama / Romantický / USA, 2007, 97 min
Režie: Jon Kasdan
Hrají: Adam Brody, Kristen Stewart, Meg Ryan, Olympia Dukakis, Eric Acsell, Gia Mantegna,Lindsay Sloane, Makenzie Vega, Elise Gatien, Ginnifer Goodwin, Elena Anaya, JoBeth Williams,Karin Konoval, Clark Gregg, Danielle Savre, Dustin Milligan, Beau Mirchoff a další.


Helen - Neděle 6. 7. 2014 / 20:40 hod.

Video na: https://www.youtube.com/watch?v=N89ynwcAneY

Koprodukční drama režisérky Sandry Nettelbeckové divákům představí šarmantní a půvabnou profesorku hudby, která je podruhé vdaná, má třináctiletou dceru a zdánlivě jí nic neschází ke štěstí. Přesto se utápí v depresích a bipolární porucha ji posléze přivede až ke zhroucení a k úvahám o tom, zda nemá skoncovat se životem. V léčebně se pak setkává s podobně postiženou Mathildou, jíž se snaží pomoci…V hlavní roli exceluje Ashley Juddová, jejího manžela ztělesnil Goran Visnjic.

Drama / Kanada / Německo / Velká Británie / USA, 2009, 114 min
Režie: Sandra Nettelbeck
Hrají: Ashley Judd, Goran Visnjic, Lauren Lee Smith, Alexia Fast, Alberta Watson, Leah Cairns,David Hewlett, David Nykl, Chelah Horsdal, Ali Liebert, Sunita Prasad, Veena Sood, David Quinlan,Mylène Dinh-Robic, Robin Nielsen a další.



Nickelodeon

Více informací na www.nickelodeon.cz

Marvin Marvin - epizoda 120 - Sobota 5. 7. 2014 / 19:15 hod.

Marvin možná připomíná průměrného amerického teenagera, ale tím všechna podobnost končí. Marvin je první známý klootonianský mimozemšťan. Poté, co jeho domovská planeta čelí napadení zlými agenty Klerg, Marvinovi praví rodiče ho posílají na planetu Zemi, kde se ho ujala rodina Formanů, aby se tak vyhnul nebezpečí. Pod dozorem svých nových pozemských rodičů se Marvin snaží žít život běžného pozemského teenagera.

Komedie / USA, 2012, 22 min
Režie: Eric Dean Seaton, Gary Halvorson, Rob Schiller
Scénář: Jeffrey Bushell
Hrají: Lucas Cruikshank, Sarah Gilman, Jessica Lundy, James Maslow, Desiree Louise, Emily Jordan, Devan Leos, Amir Arison, Casey Sander, Nicole Smolen a další


Sanjay&Craig - epizoda 101 a 102 - 5. - 6. 7. 2014

Sanjay a Craig, který je úplnou náhodou mluvící had, jsou nejlepší přátelé. Společně se toulají na předměstí a vyvádějí psí kusy. Chodí po vysutém laně, trhají světové rekordy ve video hrách, vydávají se za doktory, kamarádí se s gorilami a vůbec dělají všechno, co se jim jen zlíbí. Jsou nezastavitelní… alespoň do té doby, než někdo zjist, že Craig umí mluvit, takže NIKOMU TO NEPORZRAĎTE!!

Animovaný/ USA, 2013
Hrají: Maulik Pancholy, Kunal Nayyar, Chris Hardwick, Tony Hale, Linda Cardellini, Grey DeLisle, John DiMaggio, Toby Huss, Nika Futterman, Matt Jones a další.


Haunted Hathaways (Hathawayovi a duchové) - Epizosa 107- Neděle 6. 7. 2014

Nickelodeon vykouzlil nadpřirozenou zábavu v úplně novém komediálním seriálu, Hathawayovi a duchové. Půlhodinové episody zachycují Michelle Hathawayovou a jejích dvou dcer Taylor a Frankie, které se zrovna přestěhovaly do New Orleans a znenadání zjištují, že v jejich novém dome už bydlí otec a jeho synové…kteří jsou ale duchové.



Comedy Central Extra

Pravidla zasnoubení (Rules of Engement) série 5 / epizoda 6 – Sobota 5. 7. 2014/ 15:50 hod.

Adam právě požádal Jennifer po sedmiměsíční známosti o ruku. Jsou zamilovaní a těší se na neutuchající lásku posvěcenou manželským slibem. O něco skeptičtěji k tomuto konceptu přistupují jejich sousedé přes chodbu - Audrey a Jeff jsou totiž svoji již 12 let, a tak mají ke svátosti manželství vypěstovaný svůj vlastní přístup. A kdo má nejvíc co říct k Adamově zasnoubení je samozřejmě jeho nejlepší přítel a spolupracovník Russel, který je i přes svých 150 cm výšky a nafoukaný účes lvem salonů a lovcem dívčích srdcí. Nechejte se lehkým humorem tohoto seriálu vtáhnout do spletité sítě manželských vztahů, kratochvil i povinností a a vypozorujte z nich nezbytná "pravidla zasnoubení".

Komedie / USA, 2007, 100x21 min
Režie: Ted Wass, Gary Halvorson, Victor Gonzalez
Scénář: Vanessa McCarthy, Steve Holland
Hrají: Oliver Hudson, Bianca Kajlich, Megyn Price, David Spade, Patrick Warburton, Adhir Kalyan, Candace Kroslak, Heather Locklear, Andrew Aguilar, Mini Anden, Mircea Monroe,Diane Sellers, Jennifer Alden, Smith Cho, Katie Walder, Stacy Stas, Don Perry, Peggy Lipton,Alexis Krause, Geoff Pierson, Kate Micucci, Louis Mandylor, Jelynn Rodr a další


Městečko South Park (South Park) – série 5 / epizoda 10 – Neděle 6. 7. 2014 / 23:00 hod.

Pozor, čistá anarchie! Osmiletí školáci Stanley, Kyle, Eric a Kenny chtějí žít po svém a bojí se jich celé Colorado! Městečko South Park je netradiční animovaný seriál o čtyřech klucích z malého coloradského městečka, kteří vidí "dospělácký" svět ze své (dalo by se říct přimočaré až naivní) perspektivy. Už první díly si získaly pozornost diváků, protože byly na svou dobu netradičně vulgární a politicky nekorektní. Autoři poukazují na společenské problémy, na absurditu současného světa, reagují na aktuální události a často si utahují z celebrit. Téměř žádné téma pro tvůrce South Parku není tabu, občas si dělají legraci i sami ze sebe.

Animovaný / Komedie / USA, 1997, 216x22 min
Režie: Matt Stone, Trey Parker
Předloha: Charles Dickens (kniha)
Scénář: Matt Stone, Trey Parker, Michael Anthony Snowden, Dave a další
Hrají: Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney, Malcolm McDowell, Kyle McCulloch, Jennifer Aniston, Dian Bachar, Peter Serafinowicz, Rick James, Thom Yorke, Courtney Ford, Patrick Duffy, Fieldy, Natasha Henstridge, Joe Strummer, DMX, Meat Loaf, John Lydon a další



English Club TV

více na www.english-clubtv.cz

The Proposal (Návrh) - Neděle 6. 7. 2014 / 20:00 hod.

Když vlivná knižní redaktorka Margaret (Sandra Bullock) čelí vidině deportace do své rodné Kanady, nedá bystré ženě příliš práce, aby si rychle vymyslela, že je ve skutečnosti zasnoubená se svým nic netušícím asistentem Andrewem (Ryan Reynolds), kterého celé roky ponižovala. Ten souhlasí, že se na jejím divadle bude podílet, ale s několika podmínkami. Podivný pár se vydává na Aljašku za jeho rodinou (Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White) a městské děvče, které je zvyklé mít vše pod kontrolou, zjišťuje, že z jedné prekérní situace padá hned do další. Protože svatba je co nevidět a imigrační úředník jim je na stopě, rozhodnou se Margaret a Andrew s jistým váháním i přes nejistý výsledek v celé šarádě pokračovat až do konce.

Komedie / Drama / Romantický / USA, 2009, 103 min
Režie: Anne Fletcher
Kamera: Oliver Stapleton
Hudba: Aaron Zigman
Hrají: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Denis O'Hare, Malin Åkerman, Oscar Nuñez, Michael Nouri, Mini Anden, Betty White, Aasif Mandvi, Michael Mosley,Dan Marshall, Robert Masiello, Cody Harter a další.


Pro satCentrum připravil Axocom, 4. 7. 2014



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20572/tipy-na-vikend-5-7-6-7-2014/