České Radiokomunikace otevírají nové sídlo na Strahově
Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 29.07.2014
Společnost České Radiokomunikace (ČRa) otevřela své nové sídlo na Strahově v areálu televizní věže. Náročná rekonstrukce objektu proběhla ve třech etapách od roku 2011. Na Strahově vznikly moderní prostory pro více než 150 zaměstnanců, které vyhovují aktuálním i budoucím potřebám společnosti a přinesou výrazné ekonomické úspory v podobě snížených provozních nákladů.

České Radiokomunikace (ČRa) začaly přemýšlet o novém sídle společnosti, které by nahradilo dosluhující prostory u Nákladového nádraží na Žižkově, v roce 2011. Ve stejné době odstartovaly revitalizaci vlastního a v tu dobu ne plně využitelného objektu na Strahově. Tyto dva projekty se logicky propojily a ve třech fázích rekonstrukce došlo k postupné přestavbě všech budov i věže.

Na základě návrhu od společnosti Intar a.s. a stavebního provedení společností Proxima a.s. se podařilo vybudovat v interiérech budov moderní zázemí, výrazně snížit vliv budovy na životní prostředí a vyhovět vysokým bezpečnostním nárokům. Zaměstnanci se mohli přesunout z několika dřívějších objektů do jediného, nového a uzpůsobeného jejich potřebám. Tím se usnadní a vylepší i vnitrofiremní komunikace a celková firemní kultura.

„V současné době, kdy firmy dávají přednost spíše pronájmu kancelářských prostor od developerů, šly České Radiokomunikace proti proudu a vsadily na investici do vlastního objektu. Vážíme si také toho, že celá rekonstrukce byla samofinancována z prodeje zbytných nemovitostí a nezatížila běžné provozní peněžní toky společnosti,“ říká k rekonstrukci generální ředitel ČRa Martin Gebauer.

Rekonstrukce objektu zahrnovala kromě kompletní přestavby interiérů také novou fasádu u všech budov, dále výměnu oken a celkové zateplení. Nespornou výhodou nového sídla je, dobrá možnost parkování, a v neposlední řadě také sousedící park Ladronka, kam mohou zaměstnanci chodit sportovat a relaxovat. O zvýšeném zájmu o ekologii také vypovídá nedávné doplnění vozového parku ČRa automobily jezdícími na zemní plyn.


České Radiokomunikace a.s. (ČRa) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. ČRa disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Pavel Klimeš, Neopublic Porter Novelli

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20628/ceske-radiokomunikace-oteviraji-nove-sidlo-na-strahove/