Macquarie fond uzavřel dohodu o akvizici společnosti Towercom
Autor: Towercom , e-mail: info@towercom.sk Přidané: 02.08.2014


Macquarie European Infrastructure Fund 4 (MEIF4) oznámil uzavření dohody o akvizici 100 procent slovenské telekomunikační společnosti Towercom a.s. (Towercom).


Towercom operuje portfolio 685 vysílacích věží a zajišťuje pokrytí televizním a radiovým signálem celé Slovenské republice na základě dlouhodobých smluv. Společnost zároveň poskytuje satelitní přenosové služby pro většinu televizních společností a pronájem vysílacích věží mobilním operátorům.

MEIF4 je posledním ze skupiny evropských infrastrukturních fondů společnosti Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). MIRA je největší světový manažer investic do infrastruktury spravující společnosti jménem penzijních fondů, pojišťoven, vlád a dalších dlouhodobých investorů. MEIF4 získává Towercom od Hampden Investments Limited.

“Towercom je úspěšná společnost operující ve stabilní, rychle se rozvíjející ekonomice. Těšíme se na spolupráci se zákazníky, vedením a zaměstnanci Towercomu, abychom mohli nadále poskytovat vysoce kvalitní služby slovenskému odvětví vysílacích a přenosových služeb”, řekl Edward Beckley, generální ředitel Macquarie Infrastructure and Real Assets pro Evropu.

Dokončení akvizice je podmíněno získáním potřebných regulačních povolení.


Představení MEIF4 a MIRA

Macquarie European Infrastructure Fund (MEIF4) je specializovaný fond zaměřený na dlouhodobé investice do tradičních evropských infrastrukturních společností. MEIF4 investuje jménem penzijních fondů a dalších investorů, kteří oceňují pozitivní atributy dlouhodobých investic do odborně spravované infrastruktury.
MEIF4 je čtvrtým ze skupiny evropských infrastrukturních fondů spravovaným Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). MIRA je největší světový manažer investic do infrastruktury ovládající celosvětově přes 100 společností s celkovou hodnotou 76 miliard euro. Další informace jsou přístupné na www.mirafunds.com.


Steve McCool a Karen Smith, Tiskové oddělení Macquarie Infrastructure and Real Assets,
Michal Šuran, Marketing manager, Towercom


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20640/macquarie-fond-uzavrel-dohodu-o-akvizici-spolecnosti-towercom/