MTV HD z družice Astra 1L
Autor: Petr Miklík , e-mail: PetrMiklik@seznam.cz Přidané: 11.08.2014

Od 2. 9. 2014 společnost Viacom International Media Networks (VIMN) Northern Europe dále rozšíří pokrytí MTV v Německu: od tohoto dne bude možné přijímat MTV HD v platformě HD PLUS (kanál č. 706) bez dalších poplatků.


"MTV je značka s neuvěřitelnou vyzařující sílou. Jestliže značka musí spoluutvářet digitální budoucnost, pak je to MTV. Budoucí potenciál MTV proto jasně spočívá v další diverzifikaci – a také v trvalé oblasti růstu HD" zdůraznil pan Magnus Kastner, výkonný vicepresident a generální ředitel společnosti Viacom International Media Networks Northern Europe.

Hlavní podstatou značky MTV i kanálu MTV HD nadále zůstává hudba, velké show MTV, MTV VMA, MTV Movie Awards, MTV EMA – dne 9. 11. 2014 z Glasgow – nebo MTV Unplugged a mezinárodní formáty, např. Awkward, Ex on the Beach nebo Geordie Shore a odráží tak ducha doby cílové skupiny.

Od září na kanálu MTV HD zahajuje vysílání romantický komediální seriál Faking It, druhá řada seznamovací show Are You The One? (Jsi tím jediným?), MTV Hoods a Virgin Territory. Informace o příjmu kanálu MTV HD v platformě HD PLUS lze najít na internetové stránce: www.mtvreloading.de.


Parametry pro příjem MTV HD od 2. 9. 2014:

satelit: Astra 1l
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 33
provider: HD+
kmitočet: 10,964 GHz
polarizace: horizontální
modulace: DVB-S2/8PSK
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 2/3


S využitím zdroje: Infosat.de, 11. 8. 2014, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20663/mtv-hd-z-druzice-astra-1l/