SES ASTRA uvádí do provozu službu triple play prostřednictvím ASTRA2Connect
Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 16.09.2006
SES ASTRA, člen skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucemburku pod titulem SESG), zahájí provoz interaktivního a levného širokopásmového internetového přístupu ASTRA2Connect, který je plně na satelitní bázi. Poskytne služby na trhu pro domácnosti, pro malé a bytové kanceláře a také pro malé a střední firmy.

ASTRA2Connect na plném satelitním základě zajistí infrastrukturu služby „triple play” - umožňující širokopásmový internetový přístup, internetovou telefonii VoIP a další přístup související s obsahem, jako je internetová televize IPTV nebo tzv. video na přání VoD. Očekává se, že systém bude funkční v prvním čtvrtletí roku 2007 a především se zaměří na domácnosti v Evropě, které si nemohou snadno zajistit terestrické širokopásmové internetové služby.

Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA, řekl: „ASTRA2Connect je velká novinka, která přináší širokopásmový internetový přístup pro každého - kdykoliv a kdekoliv. Konečný spotřebitel bude mít prospěch z přijatelného a stále fungujícího obousměrného připojení. Jsme hrdí na to, že nabízíme tuto revoluční infrastrukturu na satelitní bázi a uvažujeme o tom, že v blízké budoucnosti ASTRA2Connect poskytneme dalším oblastem světa.”

Přístup ASTRA2Connect je nyní poskytován na velkoobchodní bázi velkým evropským poskytovatelům služeb jako jsou telekomunikační operátoři, poskytovatelé internetových služeb a operátoři širokopásmových sítí, kteří obstarávají „pro-aktivní” marketing a odbytové činnosti na trzích malých firem a v domácnostech. Potřebné vybavení se skládá z interaktivní satelitní antény a také levného a snadno instalovatelného satelitního modemu.

Kvůli designu a zprostředkování satelitní platformy a s tím souvisejících modemů, SES ASTRA navázala spolupráci s Newtec, uznávaným lídrem na trhu satelitních komunikačních systémů. ASTRA2Connect využívá progresivní technologii vyvinutou s přispěním Evropské vesmírné agentury (ESA).

Markus Payer a Marie-Cécile Martin, SES ASTRA


O SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 107 milionům domácnostem, které přijímají DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí více než 1700 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a další multimediální a internetové služby. Pro DTH služby má ASTRA dvě hlavní orbitální pozice – 19,2° a 28,2° východní délky. Z orbitální pozice 23,5° východní délky jsou poskytovány profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), satelitní zpravodajství (SNG) a občasné použití (Occasional Use).

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA a SES NEW SKIES ve zbývajících částech světa. Společnost také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Společnost Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro vládu USA a její smluvní partnery.

SES GLOBAL poskytuje špičková řešení v oblasti satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 44 satelitů po celém světě. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na: www.ses-global.com.


PR Press SES ASTRA, Betzdorf, Lucembursko

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2071/ses-astra-uvadi-do-provozu-sluzbu-triple-play-prostrednictvim-astra2connect/