Tipy na víkend 13. 9. - 14. 9. 2014
Autor: Axocom , e-mail: info@axocom.net Přidané: 12.09.2014

Je tu opět pátek a spolu s ním naše pravidelná rubrika s TV tipy na víkend. Pokud nenaleznete některý z uvedených kanálů ve své menu, neváhejte a obraťte se na svého operátora. Užijte si skvělou zábavu ve společnosti TV obrazovky.



FILM+

Více informací a další filmový servis na www.filmplus.cz/sk

Leningrad – Sobota 13. 9. 2014 / 18:10 hod.

Když Hitler v roce 1941 napadl Sovětský svaz, postupoval do nitra země velmi rychle. Když se německá armáda dostala do blízkosti Leningradu, Hitler chtěl město dobýt a zničit tak jeden ze symbolů Ruska. Po krátké době zjistil, že nad městem nezvítězí silou, ale vyhladověním. Film na postavě anglické novinářky Kate Davis vypráví o hrůzách hladu, zimy a naprostého nedostatku všeho potřebného k přežití, ale i o hrdinství...

Drama (Rusko - Ukrajina - 2009 - 110 min.)
Režisér: Aleksandr Buravsky
Hlavní role: Mira Sorvino, Aleksandr Abdulov, Armin Mueller - Stahl, Vladimir Ilyin, Sergey Nikonenko


Zrůda – Sobota 13. 9. 2014 / 22:05 hod.

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila“ z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami.

Drama (USA - Německo - 2003 - 105 min.)
Režisér: Patty Jenkins
Hlavní role: Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern, Scott Wilson, Pruitt Taylor Vince


LOL – Neděle 14. 9. 2014 / 17:15 hod.

Video na: http://youtu.be/5QnhEVvTm4A

Příběh vztahu matky a dcery, příběh klasický a známý tak dlouho jak lidstvo existuje. V současné době má tento vztah ale jednu novou dimenzi: děti ovládají moderní technologie a rodiče jsou v tomto směru negramotní, nebo v lepším případě pologramotní. Dcera a její kamarádi prožívají milostné románky na Facebooku, Twitteru a YouTube. Rodiče jsou tak trochu mimo. Tento film je autentický příběh matky Anne a její dcery, je to realita současného teenagera a jeho nebo jejích rodičů...

Romantická komedie (USA - 2012 - 93 min.)
Režisér: Lisa Azuelos
Hlavní role: Demi Moore, Miley Cyrus, Douglas Booth, Adam G. Sevani, Ashley Greene


Klíč k minulosti – Neděle 14. 9. 2014 / 19:00 hod.

Video na: http://youtu.be/LmEw_5weTN8

Julie Jarmond, je americká novinářka, která vyšetřuje a chce objasnit okolnosti zátahu na Židy v Paříži v roce 1942. Objeví kruté tajemství rodiny vyrvané ze svého domova – z domu, kde teď sama bydlí. Roku 1942 se malé děvče Sarah snaží zachránit svého bratra před zatýkáním Židů a zamkne ho do jejich tajné skrýše, šatníku. V roce 2009 se začne příběh Sarah a novinářky proplétat, novinářka objevuje rodinné tajemství, začne být Sarah, její život je obrácen naruby. Podaří se jí překonat stíny minulosti?

Drama (Francie - 2010 - 111 min.)
Režisér: Gilles Paquet-Brenner
Hlavní role: Kristin Scott Thomas, Niels Arestrup, Michel Duchaussoy, Julie Fournier, Aidan Quinn


Prázdná kolébka – Neděle 14. 9. 2014 / 20:55 hod.

Sociální pracovnice Margaret Humpreysová upozornila svět v roce 1986 na justiční omyl a přinutila britskou vládu vzít na sebe zodpovědnost za rozdělení tisíce rodin. Margaret byla jednoho dne oslovena v Nottinghamu Charlote, která jí vypověděla neuvěřitelný příběh o převozu stovek dětí z dětských domovů do Austrálie. Po krátkém čase se dozvěděla o muži, který byl také jako dítě, s mnoha jinými, také převezen do Austrálie. Začala sama a proti převaze byrokracie pátrat po pravdě a podařilo se jí spojit tisíce rodin násilně rozdělených. Sledujte její dramatický boj o spravedlnost...

Drama (Velká Británie - Austrálie - 2010 - 110 min.)
Režisér: Jim Loach
Hlavní role: Emily Watson, Hugo Weaving, David Wenham, Aisling Loftus, Stuart Wolfenden



Nickelodeon

Více informací na www.nickelodeon.cz

Winx klub - Sobota 13. 9. 2014 / 11:15 hod.(díl 115 )

Winx klub, to je parta nerozlučných kamarádek, které studují na Alfee - škole pro víly. Musí čelit spoustě nebezpečí jako například zlým čarodějnicím Trix, které je chtějí zničit. Nejsou to jen obyčejné holky, jsou to víly z pohádkových světů! Každá Winx je jiná, nejen svou povahou, ale také magickými schopnostmi a dovednostmi. Poznej jejich tajemství a uvidíš, že je jedna z nich přesně jako TY! Bloom, Stella, Flora, Musa, Tecna a Layla společně tvoří Klub Winx, přičemž slovo "winx" je slovní hříčkou - zní podobně jako slovo "wings", křídla.


Thundermanovi – Sobota a neděle 13. 9. a 14. 9. 2014/ 19:15 hod.

Thundermanovi jsou typická rodinka z předměstí s běžnými problémy, tedy až na dvojčata Maxe a Phoebe, kteří mají super schopnosti. A tak zatímco Phoebe je výborná studentka, která jde svým mladším sourozencům vždy příkladem a své schopnosti využívá především k pomoci ostatním, její bratr Max je jejím pravým opakem.

Hrají: Rosa Blasi, Jack Griffo, Kira Kosarin, Addison Riecke, Dana Snyder, Chris Tallman, Diego Velazquez


Sanjay & Craig - Neděle 14. 9. 2014 / 18:50 hod. (Díl 116 )

Chlapi hrají Dicksons v epické hře Family Double Dare. Craig začne být posedlý zlým démonem, a dotoho se objeví pizza, která chce zničit Frycadea.



Comedy Central

Police squad – Sobota 13. 9. 2014 / 21:00 a 21:30 hod. (S01E03a04)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel.



English Club TV

více na www.english-clubtv.cz

Přestupný rok – Neděle 14. 9. 2014/ 20:00 hod.

V Irsku mají pěknou tradici. Na přestupný rok může právě 29. února požádat holka kluka o ruku (Normálně to jde jen naopak.) Anna Brady (Amy Adams) je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě zásadního vyjádření svého přítele, nadějného kardiologa Jeremyho (Adam Scott). Ten se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídnul jí prsten, stále nějak nemá. A tak když Jeremy odletí do Dublinu na lékařský kongres a navíc se blíží magický 29. únor, rozhodne se Anna chytit šanci za pačesy. Plán je jednoduchý. Odletí za Jeremym a požádá o ruku ona jeho, přesně v souladu s tradicí. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Když už se jí podaří přeplavit z jednoho ostrova na druhý, zjistí, že má za sebou tu snazší část cesty. Kde najít v tom nejzapadlejším koutě Britských ostrovů taxík, nebo aspoň někoho, kdo by ji hodil do irské metropole? Naštěstí se nad ní slituje Declan (Matthew Goode), pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky, jenž jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekla, že má to nejhorší za sebou, a to rozhodně neměla dělat. Nemá smysl zacházet do detailů, nicméně letmý výčet pohrom, zahrnující nesnesitelně drzého Declana za volantem, stádo krav na cestě, auto ve škarpě, bahenní koupel a ztrátu luxusního kufru, který má vlastní jméno, úplně stačí k tomu, abyste si udělali představu, že ne všechno běželo podle plánu. A ještě jedna věc se vymkla kontrole – narůstající vzájemné sympatie, kvůli kterým začne Anna vážně přemýšlet o tom, jestli má smysl dojet až do cíle.

Režie: Anand Tucker
Scénář: Anand Tucker
Hudba: Randy Edelman
Kamera: Newton Thomas Sigel
Hrají: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, John Lithgow, Dominique McElligott, Peter O'Meara, Kaitlin Olson, Ian McElhinney, Ben Caplan, Sarah Hadland,



Pro satCentrum připravil Axocom, 12. 9. 2014, fotografie dodal Axocom, po kliknutí se zvětší



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20794/tipy-na-vikend-13-9-14-9-2014/