Satelitní provozovatel SES podporuje boj proti nemoci ebola
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 11.11.2014

Lucemburský satelitní provozovatel SES podporuje boj proti nemoci ebola a v pondělí 10. 11. 2014 spustil naučný kanál „Fight Ebola/Boj s ebolou“. Kanál by měl pomoci obyvatelům v postižených regionech západní Afriky vysvětlovat nebezpečí nemoci a ukazovat na možnosti prevence, popř. boje s touto nemocí.


Včera, v pondělí 10. 11. 2014 informovala skupina SES, že kanál „Fight Ebola“ bude vysílat na satelitech a na internetovém serveru Youtube. Ze satelitů - z družice Astra 2F z orbitální pozice 28,2° východně a z družice SES-5 z pozice 5° východně pokryje signálem asi 20 miliónů diváků.

Obsah pro kanál bude poskytnut bezplatně od několika mezinárodních médií a humanitárních organizací, např. UNICEF, Lékaři bez hranic a End Ebola Now (Skoncujme nyní s ebolou). Všechny zdroje jsou doporučeny lucemburským ministerstvem zdravotnictví.

Projekt získal podporu díky přispění světově známých fotbalových celebrit se západoafrickými kořeny: Didier Drogba, John Obi Mikel (klub FC Chelsea), Samuel Eto'o, Christian Atsu (klub FC Everton), Peter Odemwingie (klub Stoke City FC) a Emmanuel Adebayor (fotbalový klub Tottenham Hotspur).

„Stále ještě mnoho lidí v postižených zemích o nemoci ví jen málo nebo nic a nevyhledají žádnou lékařskou pomoc, i když to naléhavě potřebují. Kanálem ‚Fight Ebola‘ bychom chtěli přispět ke vzdělávání a informovanosti lidí. Chtěli bychom zvýšit povědomí veřejnosti o nebezpečí onemocnění“, řekl pan Ibrahima Guimba vyšší vicepresident skupiny SES pro obchodní záležitosti v Africe.


Parametry pro příjem „Fight Ebola“ z družice Astra 2F (28,2° východně):

transponder č. 2520
kmitočet: 11,595 GHz
polarizace: lineárně-vertikální
modulace: DVB-S2/QPSK
FEC: 5/6
Symbol Rate: 30000 kSymb/s


Parametry pro příjem „Fight Ebola“ z družice SES-5 (5° východně):

transponder č. 4971
kmitočet: 12,302 GHz
polarizace: lineárně-horizontální
modulace: DVB-S2/QPSK
FEC: 3/4
Symbol Rate: 30000 kSymb/s


Kanál „Fight Ebola“ je dostupný i na internetových stránkách: www.ses.com, www.youtube.com, www.twitter.com, www.facebook.com/FightEbolaTV.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21040/satelitni-provozovatel-ses-podporuje-boj-proti-nemoci-ebola/