Co nás čeká v úterním a středečním zápase LM UEFA?
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 06.12.2014
V úterý 9. 12. a ve středu 10. 12. ovládne Primu COOL LM UEFA. Na co se můžeme těšit? V úterý na utkání LIVERPOOL FC – FC BASILEJ, ve studiu bude s moderátorem Radkem Šilhanem jako ambasador Ligy mistrů na Prima COOL Marek Jankulovski. Ve středu při utkání FC BARCELONA – PARIS ST. GERMAIN pak budou ve studiu s moderátorem Liborem Boučkem vítěz Ligy mistrů s AC Milán z roku 2007 Marek Jankulovski a vítěz basketbalové Euroligy s FC Barcelona v roce 2010 Luboš Bartoň.


LIVERPOOL FC – FC BASILEJ

Krátce po losu Ligy mistrů se zdálo být skoro jasné, že postup ze skupiny bude záležitostí Realu Madrid a Liverpoolu. Jenže Liverpool, který několik let v Lize mistrů chyběl, se nepotkal s formou a o postup do vyřazovací fáze se popere s Basilejí až v posledním kole skupinové fáze.

Den D pro Liverpool i Basilej nastane v úterý 9. prosince. V lepší pozici se nachází Basilej, které stačí k postupu i remíza. Liverpool posune dál jedině výhra. A právě jasně nastavené postupové šance s jedinou šancí pro Liverpool dělají z duelu těchto soupeřů jednoznačně zápas týdne.

Kapitán Liverpoolu Stevie Gerrard moc dobře ví, jak svůj tým dostat ze složité situace nahoru. Názorně to ukázal hlavně ve finále Ligy mistrů 2005 proti AC Milán, kdy se Reds vyhrabali z 0:3 na 3:3 až k zisku trofeje po penaltovém rozstřelu. Basilej je určitě ve výhodnější pozici, protože už teď hraje tak trochu nad plán. Tým má ale výborný a hráči švýcarského mistra v předchozích zápasech předvedli, že se nikoho a ničeho nebojí. K oporám se řadí i dva Češi - brankář Tomáš Vaclík a stoper Marek Suchý. Postup přes Liverpool by byl i pro ně velkým úspěchem.

Bitvu o postup Liverpool – Basilej vysílá v úterý 9. 12. ve 20:15 živě Prima COOL. Ve studiu bude s moderátorem Radkem Šilhanem jako vždy ambasador Ligy mistrů na Prima COOL Marek Jankulovski.


FC BARCELONA – PARIS ST. GERMAIN

Fotbalisté Barcelony mívali v posledních letech v Lize mistrů před závěrečným utkáním ve skupině jistý postup z prvního místa. Letos je ale situace jiná. Stačila prohra v Paříži se St. Germain a o vedoucí příčku a tím i lepší pozici do jarních bojů se musí rvát až do konce.

Barcelonu tíží několik ne příliš povedených zápasů a ztráta vedení ve španělské lize. Na druhou stranu ale Messi překonal v krátké době dva střelecké rekordy. O motivaci má Barca jednoznačně postaráno, ale Paris St. Germain se jen tak nedá. Tím spíš, když si Pařížané dokázali, že Barcelonu jde porazit. Parádní výhra 3:2 z druhého kola Ligy mistrů zůstane na dlouho v paměti hráčů i fanoušků St. Germain. A navíc se boháčům z Parku Princů povedlo pokořit Barcu bez své největší hvězdy Zlatana Ibrahimovice, který má na katalánský velkoklub už několik let kvůli vyhazovu spadeno.

Energií nabitý večer ozdobený duelem FC Barcelona – Paris St. Germain vysílá ve středu 10. prosince ve 20:15 živě Prima COOL. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu dva vítěze dvou slavných trofejí. Vítěze Ligy mistrů s AC Milán z roku 2007 Marka Jankulovského a vítěze basketbalové Euroligy s FC Barcelona v roce 2010 Luboše Bartoně.


Všechny zápasy mají výkop ve 20:45 hod. Vysílání na Prima COOL začíná ve 20:15 hod.


Nikol Klevcovová, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21146/co-nas-ceka-v-uternim-a-stredecnim-zapase-lm-uefa/