Česká televize pozvala do kina stovky dětí z azylových domů
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 06.12.2014
Česká televize pozvala do kin v Praze, Brně a Ostravě přes sedm set dětí z azylových domů. V předpremiéře, jako vůbec první diváci, měly možnost vidět novou štědrovečerní pohádku Princezna a písař. Promítání bylo jen jednou z aktivit, kterými chce Česká televize v období adventu upozornit na problematiku dětí žijících ve znevýhodněných podmínkách.


„Česká televize podporuje charitativní a osvětové projekty v průběhu celého roku. Pro období před Vánoci jsou pak už charakteristické čtyři Adventní koncerty, během kterých diváci pomáhají vybraným organizacím i jednotlivcům, a právě mikulášské promítání pro potřebné děti, které je propojeno s širší informační kampaní v rámci vysílání,“ popisuje manažerka charitativních aktivit České televize Monika Tomíčková.

Mikulášskou projekci navštívilo přes sedm set dětí z azylových domů, pěstounských rodin či zařízení pro mentálně handicapované z Prahy, Brna a Ostravy, ale také z Kladna, Chrudimi, Pardubic, Sedlčan, Mladé Boleslavi a celé jižní a severní Moravy.


Česká televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21147/ceska-televize-pozvala-do-kina-stovky-deti-z-azylovych-domu/