Nové HD programy a změny parametrů satelitního vysílání
Autor: M7/Skylink , e-mail: skylink@skylink.cz Přidané: 30.12.2014
Provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group informuje o zařazení nových HD programů a souvisejících změnách parametrů některých stávajících televizních programů. Koncem roku 2014 zařadil Skylink do své nabídky 7 nových televizních programů s vysokým rozlišením obrazu – ČT 2 HD, Nova Cinema HD, Fanda HD, Prima COOL HD, JOJ HD, JOJ Plus HD a Dajto HD.


Zařazení těchto programů ale zároveň vyžaduje změny parametrů vysílání některých stávajících televizních programů. Ke změnám parametrů dojde v noci na 13. ledna 2015.

Pro další sledování všech nových i stávajících televizních programů, je potřeba znovu naladit tyto programy na satelitním přijímači. Některé programy bude možno naladit již dříve (viz tabulka).

Přeladění přijímače na nové parametry se nedotkne klientů Skylinku, kteří sledují SD programy z balíčku DIGITAL.


Jak postupovat:

Zákazníci se satelitními přijímači vybavenými funkcí FastScan (většina přijímačů s označením Skylink READY) se tímto problémem nemusí zabývat – naladění nových programů a všechny změny parametrů vysílání se na takovémto přijímači provedou vždy automaticky.

Ostatní zákazníci Skylinku budu muset naladit tyto programy manuálně. Doporučujeme postupovat dle návodu k obsluze satelitního přijímače. Všechny nové parametry pro naladění jsou uvedeny v následující tabulce.
I když přibylo více nových HD programů a změny parametrů se týkají většího počtu stávajících programů, stačí ve skutečnosti naladit jen 6 uvedených frekvencí.Zákazníci, bez HD satelitního přijímače, nebudou moci přijímat žádné nové ani stávající HD programy a také některé stávající programy dříve vysílané ve formátu MPEG-2 (Film+, Discovery, Disney, FilmBox Plus).

Těmto zákazníkům doporučujeme vyměnit zastaralý satelitní přijímač za moderní HD přijímač podporující HD vysílání i kompresní formát MPEG-4 (ideálně s označením Skylink READY).


PR M7 Group S.A., 30. 12. 2014





 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21221/nove-hd-programy-a-zmeny-parametru-satelitniho-vysilani/