SES a lucemburská vláda plánují vypustit na konci roku 2017 vlastní satelit
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 15.01.2015
Lucemburský satelitní provozovatel SES oznámil v úterý 13. 1. 2015, že ve spolupráci s lucemburskou vládou plánuje, že na konci roku 2017 vypustí vlastní satelit pro vládní účely. Provozovatel a vlastník nového satelitu bude společnost se sídlem v Lucembursku, která bude podřízena společnému vedení skupiny SES a lucemburské vlády.


Lucemburská vláda a skupina SES by do nové společnosti investovali vždy 50 miliónů eur, existující konsorcium zároveň dostane bankovní kredit více než 125 miliónů eur z lucemburských bank k financování dodání a vypuštění satelitu. Investice je v souladu s kapitálovými výdaji skupiny SES.

Satelit bude umístěn na orbitální dráhu nad Evropou a pokryje signálem zeměpisnou oblast Evropy, Blízkého východu, Afriky a asijsko-pacifický region. Kapacity nového satelitu mají být v souladu s požadavky Lucemburska pro speciální vojenské kmitočty a měly by být k dispozici i vládním a komerčním klientům pro vojenské a vládní aplikace.

Satelit s vícenásobným využitím směrovaný na určené vojenské kmitočty (známé jako pásmo X a vojenské pásmo Ka) nabídne výkonný a plně řiditelný svazek (spotbeam) pro podporu diverzifikovaných aplikací.


S využitím zdroje: SES Press a Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21262/ses-a-lucemburska-vlada-planuji-vypustit-na-konci-roku-2017-vlastni-satelit/