AMC Networks International – Central Europe převzala českou a slovenskou stanici Film+
Autor: AMC Networks International CE , e-mail: info@filmplus.cz Přidané: 02.02.2015
AMC Networks International – Central Europe (AMCNI-CE) dnes oznámila akvizici stanice Film+ v České republice a na Slovensku. AMCNI CE s okamžitou platností přebírá stanici od společnosti IKO Media Group. V České republice a na Slovensku přináší Film+ svým divákům rodinnou zábavu, filmová dramata, oblíbená klasická i současná díla. Díky poskytovatelům jako je například UPC, freeSAT, Digi TV, Skylink, Slovak Telekom a O2, i řadě menších operátorů, má Film+ významnou distribuční pozici.


Stanice má širokou diváckou obec a velkou sledovanost, zejména ve věkové skupině 45 až 54 let. Film+ vysílá 7 dní v týdnu, 24 hodin denně.

„Hlavním cílem u této akvizice je další posílení našeho portfolia stanic v České republice a na Slovensku” – uvedl Mike Moriarty, generální ředitel AMC Networks International – Central Europe. „Nedávno jsme v regionu střední a východní Evropy, včetně České republiky a Slovenska, spustili filmovou a seriálovou stanici AMC, která nabízí prémiový obsah, jako je seriál Fargo oceněný dvěma Zlatými Glóby a seriály z vlastní produkce AMC : PC Rebelové - Halt and Catch Fire a Zlom - The Divide. Přidáním stanice Film+ a s jejím kvalitním obsahem postaveným na oceňovaných zahraničních i domácích filmech, nabídneme distribučním partnerům silné a žánrově pestré portfolio filmových stanic“.

S Film+ překročí portfolio filmových stanic AMCNI-CE v České republice průměrný měsíční zásah 900.000 diváků*, přičemž další nárůst sledovanosti se očekává i v roce 2015.

„Díky této rozšířené nabídce filmových stanic budeme schopni lépe pokrýt potřeby místního trhu a oslovit co nejširší diváckou skupinu. Jak mladší diváky ve věku od 18 do 39 let s naší stanicí AMC, tak i velmi důležitou věkovou skupinu 45 až 54 let, na kterou právě cílí stanice Film +“ – dodal k akvizici Evžen Chlanda, Country Manager společnosti AMC Networks International – Central Europe.

*zdroj: Mediaresearch
##

O AMC Networks International – Central Europe

AMC Networks International – Central Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné portfolio AMCNI – Central Europe čítá 12 televizních stanic ve čtyřech žánrech: sport: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel, Film Mánia, Film Café a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD, služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky Sundance Channel a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


Ondřej Vácha, PR Manager

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21326/amc-networks-international-central-europe-prevzala-ceskou-a-slovenskou-stanici-film/