Společnost Sony Pictures Television získala od skupiny MTG televizní kanály VIASAT3 a VIASAT6
Autor: AXN CZ/SK , e-mail: axnpress_czech@spe.sony.com Přidané: 12.02.2015


Společnost Sony Pictures Television (SPT) Networks dosáhla dohody o převzetí maďarských televizních kanálů VIASAT3 a VIASAT6 od mezinárodní vysílací skupiny MTG (Modern Times Group).


Oba programy rozšíří stávající portfolio značek SPT v Maďarsku, které již zahrnuje lineární kanály AXN, AXN White a AXN Black a dvě digitální služby: AXN NOW a AXN Player. Dokončení transakce ještě podléhá schválení maďarských regulačních úřadů.

Lyle Stewart, senior vice president, SPT Networks, CEEMA, řekl: "Tato dohoda jasně posiluje postavení SPT Networks na středoevropském trhu a nyní se zaměřujeme se na další růst našeho podnikání, který staví na základě dosaženého značného úspěchu našich programů a digitálních služeb.“

John Rossiter, generální ředitel, SPT Networks, Central Europe, řekl: "Tato akvizice je velký mezník v našich záměrech na zvýšení podílu sledovanosti SPT Networks v Maďarsku i v celém regionu střední Evropy, což nám umožňuje vytvořit několik silných značek na trhu. Kanály VIASAT jsou postavené na vysoce kvalitním programu a jsou skvělým doplněním našeho stávajícího portfolia."

Po akvizici bude mít SPT Networks v Maďarsku v komerčně důležité demografické skupině 18–49 podíl na sledovanosti 6,4%*, čímž se stane čtvrtým největším kabelovým/satelitním/vícekanálovým operátorem v zemi.

VIASAT3 nabízí oblíbené celovečerní filmy, televizní pořady i původní produkci – včetně Ďábel nosí Pradu, filmy o Harrym Potterovi, Černá listina nebo Agents of S.H.I.E.L.D – a těší se oblibě u žen ve věku 18–39. VIASAT6 cílí na mladé mužské publikum s populárními filmy, akčními a komediálními seriály jako je například Batesův motel a American Horror Story a oblíbenými klasikami jako jsou Čelisti nebo Saw: Hra o přežití. Oba kanály jsou distribuovány hlavními kabelovými a satelitními operátory v Maďarsku.

* Zdroj: Nielsen audience Measurement, Jan, 2015, SHR %; 18–49 TG; AXN, VIASAT3, VIASAT6.


O AXN

AXN má ve střední Evropě více než 18 milionů předplatitelů. Kromě České republiky vysílá v dalších šesti zemích – v Polsku, Maďarsku, Slovenské republice, Rumunsku, Moldavsku a Bulharsku a v sedmi zemích jadranského regionu (Srbsku, Chorvatsku, Slovinsku, Makedonii, Bosně a Hercegovině, Kosovu a Černé Hoře). Televizní kanál se zaměřuje na akční a dobrodružné filmy, seriály a pořady a dynamickou zábavu pro diváky ve věkové kategorii od 18 do 34 let. Jádro programu tvoří kvalitní světové seriály a nejžádanější filmy od Sony Pictures i dalších studií. AXN je součástí mezinárodní sítě Sony Pictures Televison (SPT), jejímž vlastníkem je Sony Pictures Entertainment.


O SONY PICTURES TELEVISION

Sony Pictures Television (www.sonypicturestelevision.com) a společnost Sony Pictures Entertainment patří k vůdčím společnostem na poli televizního průmyslu. Po celém světě produkuje a distribuuje programy všech žánrů, včetně seriálů, televizních filmů, divadelních představení a rodinné zábavy na všech platformách. Sony Pictures Television (SPT) disponuje jednou z největších databází celovečerních filmů a televizních pořadů. Může se pochlubit bohatým programovým složením, které zahrnuje velmi sledované televizní hry, seriály, originální animované pořady a v hlavním vysílacím čase dramata, komedie a televizní filmy oceňované kritiky. SPT si také drží čelní pozici na poli mezinárodní televizní produkce – vytváří více než 6,000 hodin vlastního programu, spolupracuje s místními partnery a produkuje obsah v lokálním jazyce. Pořady prodává do přibližně sedmdesáti zemí světa.

Kromě americké produkce, má SPT v současnosti pobočky ve 31 zemích a vlastní nebo spoluvlastní 18 produkčních společností v 10 zemích Portfolio mezinárodní televizní sítě SPT zahrnuje 126 kanálů ve 168 zemích s více než 980 miliony diváckých domácností. SPT také vytváří originální obsah pro TV i SPE Premium video webové stránky Cracle. SPT dále vlastní americkou produkční společnost Embassy Row a je spolumajitelem kabelového sítě Game Show Network (GSN), TV kanálu 3D 3net a obchodní společnosti ITN Networks. SPT patří k předním národním prodejcům inzerce a zisky z inzerce zajišťují obchodní zásoby pro SPT přidružené společnosti, včetně Rural Media Group a DrOz.com.


Saskia Wirth, Director Communications (EMEA) a Kristina Maixnerová, AXN CZSK, 12. 2. 2015

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21370/spolecnost-sony-pictures-television-ziskala-od-skupiny-mtg-televizni-kanaly-viasat3-a-viasat6/