Společnost SES uskutečňuje svou strategii růstu investicemi do nových družic
Autor: SES/PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 18.02.2015

Společnost SES S. A. (pařížská burza NYSE Euronext a lucemburská burza: SESG) uskutečňuje svou dříve oznámenou strategii růstu pořízením tří nových družic, SES-14, SES-15 a SES-16/GovSat, které budou uvedeny do provozu v roce 2017.


V souladu s oznámením z 16. února si společnost SES objednala tři družice nové generace, SES-14, SES-15 a SES-16/GovSat, posledně uvedenou spolu s lucemburskou vládou v novém společném podniku LuxGovSat.

Družice využívají nejmodernější technologie kosmického inženýrství, které zajišťují optimální výkon a maximální efektivitu, díky čemuž SES dokáže uspokojovat stoupající poptávku rychle rostoucích trhů, na kterých si již vybudovala pevnou pozici. Družice vyrobí firmy Airbus Space and Defence, Boeing a Orbital AKT. Nové objednávky zvýší celkový počet družic SES, které se společnost rozhodla pořídit, na sedm, z nichž šest postupně rozšíří satelitní kapacity.

„Nové družice podpoří růst naší společnosti a významně zvýší výkonnost a kapacity všech našich čtyř klíčových oblastí podnikání – video, data, mobilita a služby pro státní instituce,“ prohlásil Karim Michel Sabbagh, prezident a generální ředitel společnosti SES. „Investice do flotily družic, které jsou realizovány v souladu s plánem kapitálových výdajů, nám umožní diferencovat nabídku našich služeb na cílových trzích a položit základ trvalého růstu. Umožní nám využít významný potenciál početných, bouřlivě se rozvíjejících regionů a tržních segmentů, včetně vysílání přímo do domácností (tzv. DTH) v Latinské Americe, mobilních přenosů v odvětví letectví a námořní dopravy v obou Amerikách a v severním Atlantiku a vysoce výkonných koncových řešení pro státní instituce a obranný a bezpečnostní průmysl.“

SES-14 a SES-15 jsou vysoce výkonné hybridní družice využívající pásma Ku, Ka a C (v případě družice SES-14) prostřednictvím technologie s rozšířeným svazkem a vysokým výkonem (HTS), poháněné výhradně elektricky, což díky zvýšení užitné kapacity snížením objemu paliva významně zvyšuje ekonomickou efektivitu družic.

SES-16/GovSat je nejmodernější multifunkční družicí s vysoce výkonnými a plně směrovatelnými svazky navrženou pro potřeby státních institucí. Družici bude vlastnit a provozovat firma LuxGovSat, což je nový společný podnik společnosti SES a lucemburské vlády.

„Zmíněné investice do nových družic nám pomohou uspokojovat vysokou poptávku po připojení v několika klíčových regionech a segmentech,“ dodává Karim Michel Sabbagh. „Umožní nám uvést na trh ucelenou atraktivní nabídku služeb k distribuci videa a platforem, datových a mobilních služeb a služeb pro státní instituce, s důrazem na početnou skupinu předních mezinárodních zákazníků působících v oblasti letectví a námořní dopravy. Investice podtrhují naši důvěru ve vysokou poptávku a potenciál růstu rozvíjejících se i rozvinutých trhů a kladou základ k vytvoření skutečně jedinečné kombinace naší flotily geostacionárních družic (GEO) a flotily družic na střední oběžné dráze (MEO) firmy O3b, ve které vlastníme 45% podíl.“


O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje více než 50 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. Skupina SES (kód na burzách NYSE Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na www.ses.com.


Jsme i na sociálních sítích:

Twitter: https://twitter.com/SES_Satellites
Facebook: www.facebook.com/ASTRA.CZSK
YouTube: www.youtube.com/SESVideoChannel
Blog: www.ses.com/blog
SES galerie: www.ses.com/4245221/library


Marek Němec, PRAM Consulting, 18. 2. 2015

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21398/spolecnost-ses-uskutecnuje-svou-strategii-rustu-investicemi-do-novych-druzic/