Vysílání aktualizace seznamu kanálů RAPS se vrací na družici Astra 1N
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 20.02.2015
Provozovatel kanálu pro aktualizaci seznamu stanic RAPS, společnost Velipa s r. o., uvedl pro německý server Digital Fernsehen, že aktualizační kanál zřejmě v příštím týdnu opět zahájí vysílání na družici Astra 1N na orbitální pozici 19,2° východně. Všechny prodané přijímače („v oběhu“) se systémem RAPS a připravované nové přístroje by měly být i nadále podporovány.


Od začátku února je pro majitele digitálních přijímačů se systémem třídění stanic RAPS (Receiver Automatic Programming System) tato funkce zrušena, protože příslušný aktualizační kanál dočasně ukončil vysílání na satelitu Astra 1N na pozici 19,2° východně.

Systém třídění stanic RAPS je známý hlavně majitelům přijímačů obchodní značky Smart Electronic. Komfortní systém využívají i jiné obchodní značky, např. Avanit. Provádí automatickou aktualizaci seznamu programů, takže i po velkých změnách na satelitních transponderech divák vždy může dále přijímat všechny příslušní stanice. I instalace přijímačů se systémem RAPS je velmi pohodlná, protože odpadá pracné vyhledávání kanálů.


Dřívější parametry příjmu datového kanálu RAPS:

satelit: Astra 1N
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 113
provider: Media Broadcast
kmitočet: 12,633 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 5/6


S využitím zdroje: ps, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21405/vysilani-aktualizace-seznamu-kanalu-raps-se-vraci-na-druzici-astra-1n/