Satelit THOR 7 bezpečně dorazil na kosmodrom ve Francouzské Guyaně
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 25.02.2015
Satelitní vysílací společnost TSBc (Telenor Satellite Broadcasting) oznámila, že její družice THOR 7 byla bezpečně dopravena na kosmodrom Kourou ve Francouzské Guyaně. Nyní budou zahájeny finální přípravy před vynesením družice THOR 7 do vesmíru, které zajišťuje společnost Arianespace. Vynesení satelitu je plánováno na polovinu dubna 2015.


THOR 7 je prvním satelitem společnosti TSBc, který zajistí expanzi a obnovení kapacit pro distribuci vysílacích, datových a telekomunikačních služeb po celé Evropě. Družice bude vynesena do vesmíru z kosmodromu Kourou ve Francouzské Guyaně na palubě nosné rakety Ariane 5 ECA.

„S vypuštěním satelitu THOR 7 společnost TSBc očekává další rozšíření naší pozice na trhu a expanzi našeho regionálního pokrytí,” řekl pan Morten Tengs, ředitel společnosti Telenor Satellite Broadcasting. „Užitečný náklad HTS (High Throughput Satellite) v pásmu Ka na družici THOR 7, navržený speciálně pro mobilitu trhu VSAT, je prvním pro společnost TSBc a umožní nám další zvýšení našeho podílu na trhu v námořní a pobřežní oblasti, poskytne cenově efektivní řešení a vysoce výkonné pokrytí v oblasti Severního, Norského, Rudého, Baltského a Středozemního moře."

Toto znamená začátek kampaně spojené s vypuštěním družice THOR 7. Pracovní tým společnosti TSBc, pověřený touto misí, bude nyní rozmístěn na kosmodromu v Kourou, kde během kampaně bude dohlížet na poslední přípravy před startem družice.


S využitím zdroje: Advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21421/satelit-thor-7-bezpecne-dorazil-na-kosmodrom-ve-francouzske-guyane/