Satelitní provozovatel SES vysílá více než 6500 televizních kanálů, z toho přes 1800 ve vysokém rozlišení
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 19.03.2015
V roce 2014 provozovatel satelitní platformy SES dále rozšířil své pokrytí signálem a poskytoval služby pro celkem 312 miliónů domácností se satelitní televizí. Dne 17. 3. 2015 společnost oznámila, že to představuje zvýšení o sedm procent oproti minulému roku. Přitom největší nárůst společnost SES zaznamenala v Africe, v regionu Asie a Pacifiku a v Latinské Americe. V uplynulém roce tak skupina SES dosáhla v Africe počtu 7 miliónů domácností, v asijsko-pacifickém regionu 44 miliónů a v Latinské Americe 24 miliónů domácností.


I nadále největší pokrytí signálem má skupina SES v Evropě: v minulém roce satelitní provozovatel poskytoval služby pro 154 miliónů domácností. V Severní Americe se tato hodnota zvýšila na 84 miliónů domácností.

Přímý satelitní příjem prostřednictvím družicové flotily SES se po celém světě zvýšil z 106 miliónů v roce 2013 na 125 miliónů domácností s televizorem v roce 2014. V oblasti kabelových sítí však došlo k poklesu o tři procenta, zatímco počet domácností s možnosti příjmu IPTV se zvýšil o 21 % na 38 miliónů. V těchto údajích skupina SES spatřuje důkaz pro kontinuální zvyšování pokrytí satelitním signálem a vůdčí úlohu satelitního vysílání jako vysílací infrastruktury.

Údaje také ukazují, že satelit právě v Evropě si nadále udržuje svoji pozici při televizním příjmu. V Evropě tak využívá více než 90 miliónů domácností přímý satelitní příjem, z tohoto počtu skupina SES poskytuje služby pro 64 miliónů domácností. Pokud jde o přímé pokrytí signálem Evropa i nadále zůstává nejsilnějším trhem pro skupinu SES.

Bilance skupiny SES může také nabídnout závěr pro rozšíření vysílání HDTV v Evropě: v roce 2014 využívalo 47 miliónů domácností televizi s vysokým rozlišením prostřednictvím satelitního příjmu, v předešlém roce to bylo jen 38 miliónů. Z tohoto počtu společnost SES poskytovala vysílání televize s vysokým rozlišením pro 77 % domácností.

Po celém světě satelitní provozovatel vysílal celkem více než 6500 televizních kanálů, a z nich bylo více než 1800 ve vysokém rozlišení.


S využitím zdroje: Digitalfernsehen.de, kw, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21536/satelitni-provozovatel-ses-vysila-vice-nez-6500-televiznich-kanalu-z-toho-pres-1800-ve-vysokem-rozliseni/