Společnost SES zvyšuje svůj dosah - celosvětově slouží 312 milionům TV domácností, 1,1 miliardě lidí
Autor: SES/PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 23.03.2015
Společnost SES (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG) nedávno oznámila, že zvýšila svůj dosah v roce 2014 na 312 milionů televizních domácností, a svými službami tak zasáhla 1,1 miliardy lidí, což představuje nárůst o 7 % v porovnání s předchozím rokem.


Každoroční marketingový výzkum SES, zahrnující i detailní studii Satelitního monitoru v Evropě, ukazuje, že za nárůstem stojí rozvíjející se trhy v Africe, Asii a Tichomoří a Latinské Americe, kde služby SES využívá 7, respektive 44 a 24 milionů domácností. V Evropě se dosah SES zvýšil na 154 milionů domácností a v Severní Americe na 84 milionů domácností.

Přímý dosah satelitní flotily SES do satelitních TV domácností vzrostl ze 106 milionů v roce 2013 na 125 milionů v roce 2014. Zatímco dosah kabelových operátorů mírně klesl, o 3 %, počet IPTV domácností využívající SES satelity se zvýšil o 21 % na 38 milionů. Tato čísla potvrzují nadále vzrůstající dosah satelitního řešení a jeho vedoucí roli ve vysílací infrastruktuře.

Výsledky SES Satellite Monitor také dokládají významnou roli satelitu jako infrastruktury a též roli satelitního operátora SES v Evropě. Satelit zůstává nejrozšířenější formou televizního příjmu v tomto regionu, nyní s přímým dosahem do 90 milionů domácností. S 64 miliony domácností jich SES pokrývá většinu. Evropa tím zůstává nejsilnějším trhem pro SES ve smyslu přímého dosahu do domácností. Německo je pro SES nadále největším národním trhem, vysílání z jeho satelitů ASTRA sleduje 18 milionů domácností. Francie s přehledem zůstává největším IPTV trhem s téměř 11 miliony domácností, z čehož 9 milionů je nepřímo obsluhováno satelity ASTRA.

Tato rostoucí čísla také potvrzují expanzi HD vysílání v Evropě, kde v roce 2014 v sledovalo satelitní vysílání v HD již 47 milionů domácností, zatímco o rok dříve to bylo 38 milionů. 77 % z nich sledují HD obsah právě ze satelitů SES. Na konci roku 2014 SES přenášel globálně více než 6500 TV kanálů, z nichž 1800 bylo HD.

„Výsledky každoročního výzkumu trhu SES a studie Satellite Monitor potvrzují vedoucí postavení SES jako infrastruktury pro televizní vysílání“, uvedl Ferdinand Kayser, obchodní ředitel SES. „Neustále investujeme, abychom lépe sloužili vysílacímu průmyslu a to zejména na rozvíjejících se trzích. Příkladem je satelit SES-9, který plánujeme letos vypustit a umožní rozšířit nabídku SES v oblasti DTH služeb v regionech severovýchodní Asie, jižní Asie a Indonésie. Na druhou stranu nám výsledky výzkumu ukazují, že africký trh je plný příležitostí a my budeme pokračovat v rozvoji našich služeb k podpoře televizních operátorů a budeme jim pomáhat k získávání nových diváků. Samozřejmě nespouštíme oči ani z vyspělých trhů, jakými jsou Severní Amerika a Evropa, kde bude SES hrát klíčovou roli ve službách Next Generation Video.“



O společnosti SES

SES (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG) je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu (ICP) a internetových služeb (ISP), operátory mobilních a pevných sítí a pro soukromí i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a excelence v satelitním oboru. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. SES vlastní podíl ve společnosti O3b Networks, satelitní sítě nové generace kombinující dosah satelitu s rychlostí optických vláken.
Další informace lze nalézt na www.ses.com.


Jsme i na sociálních sítích:

Twitter: www.twitter.com/SES_Satellites
Facebook: www.facebook.com/ASTRA.CZSK
YouTube: www.youtube.com/SESVideoChannel
LinkedIn: www.linkedin.com/company/ses
Blog: www.ses.com/blog
SES studie: www.ses.com/18681915/white-papers
SES galerie: extranet.ses.com/18706236/pictures


Marek Němec, PRAM Consulting, 23. 3. 2015



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21551/spolecnost-ses-zvysuje-svuj-dosah-celosvetove-slouzi-312-milionum-tv-domacnosti-1-1-miliarde-lidi/