Možné problémy při sloučení české a maďarské verze filmového kanálu MGM
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 23.11.2006


Společnost UPC v úterý 21.11. 2006 informovala server satCentrum o technických úpravách šíření kanálu MGM, kdy se budou slučovat dosud samostatně přenášené verze pro maďarské abonenty a pro české a slovenské abonenty.



A skutečně - tento týden se už ozývají někteří diváci, že náhle nemohou sledovat tento nový filmový kanál. Na stávající pozici pronajatého abonentského přijímače Philips na předvolbě č.29 se jim objevila místo obrazu jen zpráva: "Nejste oprávněni sledovat“ ... nebo „Toto je placený kanál...."

Hláška o nedostupném či zakódovaném vysílání bez oprávnění se může vyskytovat i na vlastních satelitních receiverech, pokud abonenti používají přístupovou kartu UPC Direct ve svém receiveru.

Pro obnovení příjmu MGM doporučují technici UPC provést nové automatické vyhledávání programů a provést refresh přijímače (restart) pro uložení - zapsání správných hodnot.

Pokud toto nepomůže a obraz stále není k dispozici, doporučují ještě před začátkem nového vyhledávání provést reset – nastavení továrních hodnot (od výrobce). Teprve poté spustit automatické vyhledávání.

Abonenti, kteří pro příjem programů UPC Direct používají pouze přístupovou kartu a mají vlastní receiver, musí znovu provést ruční instalaci – naladění transponderu na frekvenci 10,921 GHz, horizontální polarizace, SR 22000, FEC 5/6. I v tomto případě se doporučuje provést reset receiveru a vymazání celého transponderu 11 ,921 H, SR 22000, FEC 5/6 a teprve poté začít s novým vyhledáváním.

Stereo zvuk na programu MGM bohužel zatím nebude k dispozici.


Filmový kanál MGM odstartoval před měsícem, 26.října 2006 v České republice, na Slovensku a v Maďarsku, na jaro 2007 je plánováno rozšíření vysílání i do Rumunska a Slovinska. Vysílá se 24 hodin s kompletním českým dabingem.

Kanál MGM Channel již dnes běží ve více než 110 zemích a oblastech po celém světě. Společnost MGM Networks poskytuje sítě holywoodskému filmovému studiu Metro-Goldwyn-Mayer MGM, jež vlastní největší sbírku moderních filmů na světě. Ta obsahuje téměř 4000 titulů a přes 10 400 epizod televizních programů.

Další informace můžete najít na www.mgm.com.


Doporučujeme vám navštívit TV download sekci na našem webu, kde si můžete stáhnout (ve formátu PDF) úplné programové přehledy a programové tipy (nejen) tohoto programu na celý měsíc.

Nyní je tam dostupný program i programové tipy (Highlights) už i na měsíc prosinec. Jako malý bonus jsme pro vás připravili i programový přehled na první týden roku 2007.


Připraveno podle informace společnosti UPC z 21.11.2006

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2165/mozne-problemy-pri-slouceni-ceske-a-madarske-verze-filmoveho-kanalu-mgm/