Květnové programové tipy HBO a HBO HD
Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 28.04.2015
Placený satelitní a kabelový kanál HBO odvysílá v květnu v Nedělních premiérách filmy VERONICA MARSOVÁ, TRANSFORMERS: ZÁNIK, HVĚZDY NÁM NEPŘÁLY, X-MEN: BUDOUCÍ MINULOST a ŽELVY NINJA, tipem měsíce je český dokument režisérky Špátové DALEKO ZA SLUNCEM. Nenechte si dále ujít filmy PRÁZDNÉ MÍSTO, KORENGAL: AFGÁNSKÁ VÁLKA, POSLEDNÍ HLÍDKA, NA VÍTĚZNÉ VLNĚ, POSLEDNÍ SKOTSKÝ KRÁL, ULIČKA HANBY a ONA...



Tip měsíce:

DALEKO ZA SLUNCEM

Český dokument, který v produkci HBO Europe realizovala režisérka Špátová, přibližuje provoz unikátního zařízení vybudovaného v nejchudší části Keni. Portrét zdravotníka Aleše Bárty popisuje jeho činorodost i vynalézavost jeho týmu při léčbě domorodců. Všímá si i nebezpečí, jež na ně číhají v podobě nákazy virem HIV, sousedských masakrů, dětské narkomanie, či domácího násilí na ženách.

Dokument z produkce HBO

Čtvrtek 7. května, 20:00 hod.



Nedělní premiéry

VERONICA MARSOVÁ (Veronica Mars)

V předvečer promoce na právnické fakultě se Veronica Marsová rozhodla ukončit své působení v roli amatérského detektiva. Po několika letech se na ni obrátí bývalý přítel Logan a požádá ji o pomoc. Je totiž nespravedlivě obviněn z vraždy. Veronica odjíždí do rodného města, aby Loganovi zajistila kvalifikovaného obhájce. Kolem jeho případu se však začnou vršit podezřelé události... Napínavý příběh s úsměvnými prvky vznikl na motivy slavného amerického seriálu z roku 2004.

2014 | 103 minut | 12 | kriminální komedie
Režie: Rob Thomas
Hrají: Kristen Bell, Jason Dohring, Enrico Colantoni, Chris Lowell, Percy Daggs III

Neděle 3. května 2015, 20:00 hod.


TRANSFORMERS: ZÁNIK (Transformers: Age of Extinction)

Čtvrté dobrodružství z úspěšné série o robotických mimozemšťanech, kteří se umějí proměňovat do různých aut. Podivuhodní tvorové zničili svoji planetu Cybertron, kde mezi sebou bojovali hodní Autoboti se zlými Deceptiony. Pak žili na Zemi v utajení, dokud se Deceptioni nerozhodli, že si podrobí celé lidstvo… Tajní agenti nemilosrdně likvidují ukrývající se Transformery. Ovdovělý automechanik a vynálezce Cade objeví v městečku Paris starý náklaďák. Záhy se ukáže, že jde o hledaného vůdce Autobotů. Cade, jeho sedmnáctiletá dcera i její nápadník se kvůli němu stanou pronásledovanými psanci...

2014 | 158 minut | 12 | sci-fi thriller
Režie: Michael Bay
Hrají: Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Nicola Peltz, Jack Reynor

Neděle 10. května 2015, 20:00 hod.


HVĚZDY NÁM NEPŘÁLY (The Fault in Our Stars)

Sedmnáctiletá Hazel bojuje s rakovinou už od svých třinácti let. Je napojena na malý kyslíkový přístroj, který všude vozí s sebou. Na podpůrné skupině se seznámí s o rok starším Augustusem, který kvůli rakovině přišel o nohu. Navzdory vzájemným sympatiím dívka trvá na pouhém přátelství. Augustus jí splní její dávný sen a vezme ji i s její matkou do Amsterodamu, kde navštíví spisovatele Petera Van Houtena. Americké romantické drama vzniklo podle stejnojmenného bestselleru Johna Greena.

2014 | 121 minut | 12 | romantické drama
Režie: Josh Boone
Hrají: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell

Neděle 17. května 2015, 20:00 hod.


X-MEN: BUDOUCÍ MINULOST (X-Men: Days of Future Past)

Píše se rok 2023. Mutantům hrozí zkáza v boji proti zabijáckým robotům Sentinelům, vyrobeným v sedmdesátých letech. Proto je třeba změnit minulost. Poslední hrstka přeživších mutantů se skrývá v čínském horském klášteře. Mutant Logan, vyslaný odtud do minulosti, se spojí s mladými Charlesem a Erikem. Pokud mu nepomohou, nečeká je žádná budoucnost. S Xavierem a dalšími mutanty pak osvobodí Erika, uvězněného za vraždu prezidenta Kennedyho. Riskantní mise vrcholí ve chvíli, kdy Sentinelové napadnou poslední mutanty...

2014 | 126 minut | 12 | kakční fantasy
Režie: Bryan Singer
Hrají: Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry

Neděle 24. května 2015, 20:00 hod.


ŽELVY NINJA (Teenage Mutant Ninja Turtles)

Želví nindžové Michelangelo, Donatello, Leonardo a Rafael, kteří se poprvé představili v roce 1984 v komiksu Petera Lairda a Kevina Eastmana, se vracejí v dalším hraném dobrodružství. Reportérka April vidí v docích, jak obří želvy překazily loupež. Mladou ženu na příkaz krysího muže Třísky přivedou želví bojovníci do kanalizačních chodeb. Reportérka se dozví, že všichni jsou výsledkem nevydařeného genetického experimentu. Čtveřice – pojmenovaná podle slavných renesančních umělců – pak překazí plány zlotřilého vládce podsvětí.

2014 | 97 minut | 12 | akční fantasy
Režie: Jonathan Liebesman
Hrají: Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner, Alan Ritchson, Noel Fisher

Neděle 31. května 2015,, 21:00 hod.



Nenechte si ujít:

PRÁZDNÉ MÍSTO (The Casual Vacancy)

Třídílná britská minisérie – inspirovaná stejnojmenným bestsellerem J. K. Rowlingové – se odehrává ve zdánlivě idylickém městečku Pagford. Za půvabnou fasádou místa s dlážděným tržištěm a starobylým opatstvím se skrývají zlověstné konflikty. Poté, co náhle zemře čtyřicátník Barry Fairbrother, městečko ustrne v šoku. Neobjasněná smrt způsobí krizi v městské radě i v životech mnoha místních obyvatel. Kvůli prázdnému místu v zastupitelstvu se rozpoutají intriky plné nezvládnutých vášní, pokryteckých vytáček i nečekaných odhalení...

2015 | 58 minut | 12 | drama
Režie: Jonny Campbell
Hrají: Michael Gambon, Keeley Hawes, Rory Kinnear, Monica Dolan, Julia McKenzie

Sobota 2. května 2015, 20:00 hod. a další díly v sobotu 9. a 16. května, ve 20:00 hod.


KORENGAL: AFGÁNSKÁ VÁLKA (Korengal)

Režisér Sebastian Junger navazuje na svůj starší dokument Restrepo a zkoumá psychiku amerických vojáků nasazených v Afghánistánu. Někteří zabití nepřítele oslavují jako triumf, jiní svých skutků litují a žádají Boha o odpuštění. Někteří truchlí nad ztrátou kamarádů, jiní vysvětlují, jak jim válka po skončení mise chybí a vyjadřují touhu po návratu do afghánského konfliktu.

2014 | 81 minut | 12 | dokumentární
Režie: Sebastian Junger

Čtvrtek 21. května 2015, 21:45 hod.


POSLEDNÍ HLÍDKA (The Last Patrol)

Odhalování novodobých válečných traumat se odehrává v rámci pěšího putování dvou veteránů a zvídavého novináře. Během putování z Washingtonu D.C. do Pittsburghu – dlouhého přes 300 mil – procházejí neznámými místy, v nichž pociťují tíživé odcizení. Zároveň rekapitulují své válečné zážitky a zdůrazňují potřebu integrace navrátilců do normální společnosti.

2014 | 84 minut | 12 | dokumentární
Režie: Sebastian Junger

Čtvrtek 28. května 2015, 21:40 hod.


NA VÍTĚZNÉ VLNĚ (When the Game Stands Tall)

Trenér Bob Ladouceur (Jim Caviezel) dovedl svůj tým k více než sto padesáti kontinuálním vítězstvím. Mužstvo amerického fotbalu ze střední školy De La Salle však před novou sezónou ovlivní dvě nešťastné události. Úspěšný trenér odejde kvůli zdravotním a rodinným problémům, poté je v ghettu zastřelen jeden z klíčových hráčů. V kritické situaci se Bob ke svému týmu vrátí a snaží se obnovit jeho podlomenou morálku. Po dvou porážkách čeká mužstvo další důležitý zápas...

2014 | 110 minut | 12 | sportovní drama
Režie: Thomas Carter
Hrají: Jim Caviezel, Michael Chiklis, Alexander Ludwig, Clancy Brown, Laura Dern

Sobota 9. května 2015, 21:00 hod.


POSLEDNÍ SKOTSKÝ KRÁL (The Last King of Scotland)

Titulní postavou britsko-německého dramatu je někdejší ugandský diktátor Idi Amin (1925 - 2003). Samolibý tyran (Forest Whitaker získal za jeho ztvárnění Oscara) si oblíbí mladého skotského lékaře, který mu pomůže ze zdravotních obtíží. Zdrženlivý doktor naletí na jeho vlídnou masku a zvykne si na nevídaný luxus. Časem však pochopí, že podezíravý vladař nemilosrdně likviduje své odpůrce. Sám se pak málem stane obětí jeho kruté pomsty. Finále snímku souvisí s nechvalně proslulým incidentem z roku 1976. Palestinští teroristé tehdy unesli letoun Air France a přistáli na letišti v ugandském Entebe.

2006 | 118 minut | 15 | drama
Režie: Kevin Macdonald
Hrají: Forest Whitaker, James McAvoy, Kerry Washington, Gillian Anderson, Simon McBurney

Pátek 22. května 2015, 20:00 hod.


ULIČKA HANBY (Walk of Shame)

Hrdinkou americké komedie je ambiciózní televizní moderátorka, která neuspěje u pohovoru kvůli novému zaměstnání. Na nepříjemnou zprávu zareaguje tím, že absolvuje divoký flám. Ráno se probudí vedle neznámého mladíka v cizím bytě, kde ji překvapí zpráva, že vytoužený job přece jen získala. Meghan (Elizabeth Banks) má pouze osm hodin na to, aby se ostala z pochybné čtvrti Los Angeles a stihla večerní vysílání zpráv. Nemá však mobil, auto, ani doklady a někteří ji navíc považují za štětku.

2014 | 91 minut | 12 | komedie
Režie: Steven Brill
Hrají: Elizabeth Banks, James Marsden, Gillian Jacobs, Sarah Wright Olsen, Ethan Suplee

Sobota 23. května 2015, 20:00 hod.


ONA (Her)

Osamělý Theodore, jenž se živí ve futurologické firmě psaním důvěrných dopisů, je po rozchodu s manželkou v psychické krizi. Jeho nanicovatý život se však změní v momentě, kdy si do mobilu nainstaluje nový operační systém s umělou inteligencí, který mluví ženským hlasem. Muž zjistí, že hovoří s výjimečně inteligentní Samanthou, jejíž uměle vytvořená osobnost i naprogramované pocity se neustále vyvíjejí. Podivný virtuální vztah přeroste v přátelství a posléze i v oboustrannou lásku… Unikátní drama s hlubokým filozofickým přesahem bylo oceněno Oscarem za scénář.

2013 | 121 minut | 12 | sci-fi
Režie: Spike Jonze
Hrají: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde

Sobota 30. května 2015, 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI Slovakia, freeSAT, Magio TV, T-Home a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 28. 4. 2015, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21676/kvetnove-programove-tipy-hbo-a-hbo-hd/