Vysílání kanálu Barrandov Plus v MUX 3 Českých Radiokomunikací zahajuje 7. května
Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 06.05.2015

České diváky čeká v krátké době další rozšíření nabídky volně dostupných televizních programů. Kombinovaná dětská a dokumentární stanice Barrandov Plus provozovatele Barrandov Televizní studio zahájí vysílání 7. května 2015 v 18:00 hodin multiplexu 3.


Češi volně šířené televizní vysílání výrazně preferují. Podle průzkumu Mediaresearch využívá terestrickou distribuční platformu 58 % domácností. Pro polovinu domácností v Česku je to dokonce jediný způsob příjmu televizního vysílání.

„Počet domácností, které využívají pozemní televizní vysílání DVB-T jako jedinou možnost příjmu TV signálu, se neustále zvyšuje. Proto i pro vysílatele je tato platforma nejatraktivnější a my jsme potěšeni, že její nabídku můžeme znovu rozšířit,“ říká generální ředitel Českých Radiokomunikací Martin Gebauer.

Multiplex 3 provozuje společnost Czech Digital Group (CDG), dceřiná společnost Českých Radiokomunikací). MUX 3 dosahuje pokrytí téměř 96 % a vysílají zde například programy televize Prima (Love, Zoom), hudební Óčko nebo kombinovaný program ČT :D/Art České televize.


České Radiokomunikace a.s. (ČRa) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. ČRa disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Neopublic Porter Novelli

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21721/vysilani-kanalu-barrandov-plus-v-mux-3-ceskych-radiokomunikaci-zahajuje-7-kvetna/