Dnes začal prodej dvoutisícových kuponů na HBO
Autor: Lukáš Polák , e-mail: lucky.boy@volny.cz Přidané: 11.12.2006
První zájemci si dnes ve vybraných prodejnách se satelitní technikou mohli koupit kupon v hodnotě 2000,- od firmy GITAL, který umožní předplatit si na rok filmový kanál HBO. My jsme jednu takovou našli například na pražském Žižkově. Gital tedy splnil svůj slib, který dal zájemcům o tento premiérový program.


Čekání ale nebylo vůbec krátké. HBO začalo vysílat již 23. listopadu na družici Astra 1D. Firma však nestihla karty distribuovat včas, a tak se k nim diváci dostali až teď. Větší štěstí měli ti, kteří si zakoupili vánoční balíček, který nabízí roční předplatné HBO s kartou GITAL za 2.499,-Kč (karta GITAL za 499,-Kč a roční předplatné HBO). Ten se začal prodávat dříve. Majitelé karet Trade and Technology si budou muset ještě nějakou dobu bohužel počkat.

Filmový kanál HBO nabízí v prosinci opět několik filmových premiér jako je např. Sin City – Město hříchů, Dům voskových figurín, Příšerná tchýně nebo na Štědrý den v prime-timu animovaný Polární expres v hlavní roli s Tomem Hanksem.

K záporům vysílání Home Box Office (HBO) na družici Astra 1D patří bohužel kvalita. Ta neodpovídá označení premiérový filmový kanál. Na LCD TV jsou samé kostičky. U premiéry kanadského filmu Svatý Ralph bylo obrazové rozlišení: 640 x 576 pixelů a zvuk 192 kbit/s, stereo. Variabilní datový tok byl v minimu 1445 kbit/s, v maximu 2494 kbit/s. Rozlišení neodpovídá standardu DVB (ani pro vypálení pro domácí sledování bez úpravy), takřka trvale byl bit rate pod 2MB/s. Navíc některé přijímače mají problémy při přepínání zvuku mezi audio stopami (českou a originální) a přibližně na jednu vteřinu zamrzne obraz.

HBO (nyní pod označením HBO test) vysílá v Dolby Digital na novém transponderu CS Linku č. 3.125, frq. 11,992 H, SR 27500, FEC 3/4, V-PID 2560, A-PID 2562 a 2653.


Lukáš Polák, 11.12.2006



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2182/dnes-zacal-prodej-dvoutisicovych-kuponu-na-hbo/