Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 10:28:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Prima FRESH Festival - Kde jinde ochutnat krajtu či zebru?

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.06.2015


Chtěli byste ochutnat krajtu, krokodýla, žábu nebo zebru? Pak máte jedinečnou příležitost na pražském Prima FRESH Festivalu, který se bude konat o víkendu 6. a 7. června 2015 v Letenských sadech v Praze. Jedním z hlavních hostů festivalu bude mistr extrémní a molekulární kuchyně u nás – šéfkuchař Petr Koukolíček.


Petr Koukolíček se představí v sobotním programu od 18 do 19 hodin při kuchařském workshopu a v areálu festivalu bude mít také dvě netradiční restaurace. „Na pódiu zkombinuji extrémní catering, který je novinkou letošního ročníku festivalu, s moderní molekulární gastronomií. Připravím sous vide medailonek z krajty královské s teriyaki prachem, kuličkou z wasabi a soba nudlemi. Další pochutinou budou jedlé kouřící kameny. Tečku nakonec obstará tiramisu v kapalném dusíku a jahodová rtěnka, jež je opravdu z jahod a dá se sníst. Prostě si budu pohrávat se smysly ochutnávajících,“ říká k připravovanému workshopu Petr Koukolíček.

Nabídka jeho restaurací na FRESH Festivalu nebude o nic nudnější. Jedna z nich bude zaměřena na exotickou kuchyni, především africkou a asijskou. „Návštěvníci budou moci ochutnat maso z krokodýla, krajty, žáby nebo zebry. Budeme podávat například roastbeef ze zebry na africkém chlebu ozdobený jedlými květy. Zebří maso je téměř bez tuku, jemné a velice zdravé. Krokodýl je něco mezi kuřetem a rybou, had se také blíží k rybě či krabovi a žabí maso je vůbec nejjemnější maso, které znám,“ představuje základní položky svého menu avantgardní šéfkuchař a dodává: „Toto jsou delikatesy, které opravdu jen tak neochutnáte. Na FRESH Festivalu budou mít lidé mimořádnou příležitost.“

Obr.: Žabí stehýnka v tempuře z medvědího česneku na okurkovém salátu se zakysanou smetanou s červenou řepou - autor: TV Prima, po kliknutí se obr. zvětší.


Druhá z Koukolíčkových restaurací nabídne molekulární nebo také techno-emocionální gastronomii. Tato kuchyně vytváří pokrmy a nápoje z tradičních surovin naprosto netradičními způsoby, které se hodí spíše do chemické laboratoře. V podstatě jde o vytváření nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy. Návštěvníci si na FRESH Festivalu pochutnají na vyhlášených koktejlech v kostičkách, jinak také amarounech, piňa colada zase bude mít podobu pěny. A hlavně děti nadchnou nealkoholické kouřící drinky.


Prima FRESH Festival se poprvé konal v roce 2011 v Plzni pod značkou Apetit Festival. V letošním roce se díky spolupráci s TV Prima přejmenoval na FRESH Festival a koná se poprvé i v Praze. Návštěvníci Letenských sadů si užijí workshopy a kulinářské show se známými osobnosti či šéfkuchaři a patnáct špičkových restaurací se se svými degustačními menu utká o titul Restaurace FRESH Festivalu Praha. Návštěvníci budou rozhodovat i o nejoblíbenějším pěnivém moku a zvolí si Pivo FRESH Festivalu Praha.

Prima FRESH Festival se bude konat v Letenských sadech v sobotu 6. června od 10 do 21 hodin a v neděli 7. června od 10:00 do 18 hodin. Vstupné na každý den je 100 korun. Více informací na www.freshfestival.cz


Nikol Klevcovová, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 3. 6. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.06.2015 • Jubilejní 55. ročník Zlín Film Festivalu dnes končí
01.06.2015 • Nově vzniklou společenskou redakci TV Prima bude řídit Zuzana Brzáková
29.05.2015 • 55. ročník Zlín Film festivalu oficiálně zahájen!
27.05.2015 • Večerníček ve Zlíně otevře své kino, výběr festivalových animáků bude i na webu Déčka
27.05.2015 • Jája a Pája, Včelí medvídci, Rákosníček, Bob a Bobek a další hrdinové večerníčků obsadí Valdštejnskou jízdárnu a Museum Kampa
26.05.2015 • Prima FRESH Festival v Plzni navštívilo 33 tisíc milovníků gastronomie

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist