Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 20:09:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Kde jinde ochutnat krajtu či zebru než na Prima FRESH Festivalu?

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 17.06.2015


Chtěli byste ochutnat něco exotického? Třeba krokodýla, žábu anebo již zmiňovanou krajtu či zebru? Pak máte jedinečnou příležitost na pardubickém Prima FRESH Festivalu, který se bude konat o víkendu 20. a 21. června 2015 na dostihovém závodišti. Kromě drsného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha se můžete těšit i na mistra extrémní a molekulární kuchyně u nás – šéfkuchaře Petra Koukolíčka.


Petr Koukolíček se představí v sobotním programu od 19 do 20 hodin při kuchařském workshopu a v areálu festivalu bude mít také dvě netradiční restaurace. „Na pódiu zkombinuji extrémní catering, který je novinkou letošního ročníku festivalu, s moderní molekulární gastronomií. Připravím sous vide medailonek z krajty královské s teriyaki prachem, kuličkou z wasabi a soba nudlemi. Další pochutinou bude krokodýlí filet se zelenou kari pastou na jedlých kouřících kamenech. Tečku nakonec obstará nitro espuma z černých fazolí s čokoládou připravená pří -19 stupních Celsia a jahodová rtěnka, jež je opravdu z jahod a dá se sníst. Prostě si budu pohrávat se smysly ochutnávajících,“ říká k připravovanému workshopu Petr Koukolíček.

Nabídka jeho restaurací na Prima FRESH Festivalu nebude o nic nudnější. Jedna z nich bude zaměřena na exotickou kuchyni, především africkou a asijskou. „Návštěvníci budou moci ochutnat maso z krokodýla, krajty, žáby nebo zebry. Budeme podávat například roastbeef ze zebry na africkém chlebu ozdobený jedlými květy. Zebří maso je téměř bez tuku, jemné a velice zdravé. Krokodýl je něco mezi kuřetem a rybou, had se také blíží k rybě či krabovi a žabí maso je vůbec nejjemnější maso, které znám,“ představuje základní položky svého menu avantgardní šéfkuchař a dodává: „Toto jsou delikatesy, které opravdu jen tak neochutnáte. Na Prima FRESH Festivalu budou mít lidé mimořádnou příležitost.“

Druhá z Koukolíčkových restaurací nabídne molekulární nebo také techno-emocionální gastronomii. Tato kuchyně vytváří pokrmy a nápoje z tradičních surovin naprosto netradičními způsoby, které se hodí spíše do chemické laboratoře. V podstatě jde o vytváření nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy. Návštěvníci si na FRESH Festivalu pochutnají na vyhlášených koktejlech v kostičkách, jinak také amarounech, piňa colada zase bude mít podobu pěny. A hlavně děti nadchnou nealkoholické kouřící drinky.

FRESH Festival se poprvé konal v roce 2011 v Plzni pod značkou Apetit Festival. V letošním roce se díky spolupráci s TV Prima přejmenoval na Prima FRESH Festival, v Pardubicích již jde o třetí ročník. Návštěvníci pardubického dostihového závodiště si užijí workshopy a kulinářské show se známými osobnosti či šéfkuchaři a třináct špičkových restaurací se se svými degustačními menu utká o titul Východočeská restaurace roku 2015. Návštěvníci budou rozhodovat i o nejoblíbenějším pěnivém moku a zvolí si Pivo FRESH Festivalu Pardubice 2015.

Prima FRESH Festival se bude konat v Pardubicích na dostihovém závodišti v sobotu 20. června od 10 do 21 hodin a v neděli 21. června od 10:30 do 18 hodin. Vstupné na každý den je 50 korun.
Více informací na www.freshfestival.cz

Obr.: Žabí stehýnka v tempuře z medvědího česneku na okurkovém salátu se zakysanou smetanou s červenou řepou - autor: TV Prima, po kliknutí se obr. zvětší!


Nikol Klevcovová, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.06.2015 • Mediální gramotnost – České republice ujíždí vlak
15.06.2015 • Vánoční pohádka Kdyby byly ryby si z festivalu Novoměstský hrnec smíchu odváží hlavní cenu odborné poroty i poroty mladých
11.06.2015 • Na Magio pláž v Bratislave sa tento rok dostanete aj loďou
04.06.2015 • Jubilejní 55. ročník Zlín Film Festivalu dnes končí
04.06.2015 • O Křišťálový globus MFF budou usilovat Kobry a užovky a Domácí péče
04.06.2015 • Skončil spor o spoločnom užívaní infraštruktúry v OC MAX

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist