SES umožní testy Ultra-HD v Severní Americe
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 18.06.2015
I v Severní Americe získají možnost seznámit se s televizí UHD, která je už v Evropě široce rozšířena díky společnosti SES. Prostřednictvím propagačního kanálu Ultra-HD-Demokanal společnosti SES mohou američtí poskytovatelé kabelové televize připravit své sítě na novou obrazovou kvalitu. Na satelitu SES-3 na orbitální pozici 103˚ západně satelitní provozovatel nyní šíří svůj demonstrační kanál Ultra-HD pro kabelové sítě ve Spojených státech.


"Tento nový propagační kanál Ultra-HD společnosti SES hraje důležitou úlohu, aby úspěšně urychlil poskytnutí UHD v domácnostech s kabelovou přípojkou v Severní Americe", řekl pan Steve Corda, viceprezident obchodního rozvoje společnosti SES Severní Amerika. Poskytovatelé kabelové televize tak mohou připravit své sítě, aby odpovídaly požadavkům UHD a v létě zahájit důležité experimenty, dále uvedl pan Steve Corda.

Společnost SES tím reaguje na rostoucí poptávku od kabelových provozovatelů, když satelitní operátor úspěšně demonstroval šíření lineárního signálu UHD v kabelových systémech na konferencích NAB a INTX.


O společnosti SES

SES (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG) je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu (ICP) a internetových služeb (ISP), operátory mobilních a pevných sítí a pro soukromí i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a excelence v satelitním oboru. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. SES vlastní podíl ve společnosti O3b Networks, satelitní sítě nové generace kombinující dosah satelitu s rychlostí optických vláken. Další informace lze nalézt na www.ses.com.


Jsme i na sociálních sítích:

Twitter: www.twitter.com/SES_Satellites
Facebook: www.facebook.com/ASTRA.CZSK
YouTube: www.youtube.com/SESVideoChannel
LinkedIn: www.linkedin.com/company/ses
Blog: www.ses.com/blog
SES studie: www.ses.com/18681915/white-papers
SES galerie: extranet.ses.com/18706236/pictures


S využitím zdrojů: buhl, Digitalfernsehen.de, a Marek Němec, PRAM Consulting, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21895/ses-umozni-testy-ultra-hd-v-severni-americe/