Digitálny paket od Eutelsatu - VisAvision
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 17.02.2002
Paket visAvision je prvým paketom, ktorý tvoria stanice rôznych krajín a zároveň môže byť prijímaný káblovými spoločnosťami v celej Európe. Prostredníctvom neho sa tak dá rýchlo rozširiť káblová sieť o zahraničné multi-kultúrne stanice. V pakete sa dnes nachádzajú stanice krajín: Grécka, Talianska, Chorvátska, Poľska, Ruska, Srbska, Španielska a Turecka. Do konca roku 2002 by mal počet staníc vzrásť na 24 a v budúcom roku na 36 kanálov. Stanice sú už dnes prijímané v káblových rozvodoch Rakúska, Nemecka, Švajčiarska a v krajinách Beneluxu.

Paket je šírený prostredníctvom družice Atlantic Bird 2 nachádzajúcej sa na pozícii 8 stup. západne. K prenosu dnešných 16 staníc sa využívajú 2 transpondéry:

Tr. C3L - 11,305 GHz/H (SR 27500, FEC 3/4)
- TVE Internacional Europe (Španielsko)
- ERT Sat (Grécko)
- HRT TV 1 (Chorvátsko)
- BK 063 Sat (Srbsko)
- Nasha Muzika (Rusko)
- Kino Klassika (Rusko)

Tr. C3U, 11,344 GHz/H (SR 27500, FEC 3/4)
- Show TV (Turecko)
- TGRT (Turecko)
- Gala (Turecko)
- Viva (Turecko)
- ATV (Turecko)
- RAI Uno (Taliansko)
- RAI Due (Taliansko)
- RAI Tre (Taliansko)
- Marco Polo (Taliansko, Poľsko)
- TV Polonia (Poľsko)

Stanice sú kódované podmieneným systémom Nagravision a k príjmu sa používajú prevažne prijímacie zariadenia pochádzajúce od Humaxu. Individuálny príjem tohto paketu nie je oficiálne možný. Nakoľko skoro všetky uvedené stanice vysielajú z iných družíc nekódovane, nie je nutné zaoberať sa individuálnym príjmom. Svoju existenciu paket nachádza v týchto dňoch hlavne u káblových operátorov Nemecka, kde viac ako 10 mil. obyvateľov ovláda popri nemčine aj svoj rodný jazyk.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/219/digitalny-paket-od-eutelsatu-visavision/