Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 23:23:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

RTVS posilňuje medzinárodnú spoluprácu s krajinami V4

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 19.06.2015



V Bratislave sa včera uskutočnilo stretnutie najvyšších predstaviteľov verejnoprávnych médií Vyšehradskej skupiny. Dohodli sa na užšej vzájomnej spolupráci médií verejnej služby a pravidelných stretnutiach.


Predstavitelia najväčších mediálnych inštitúcií susedných krajín včera v Bratislave podpísali Memorandum o porozumení o vzájomnej spolupráci. Petr Dvořák, generálny riaditeľ Českej televízie, zástupca generálneho riaditeľa Českého rozhlasu René Zavoral zastupovali pri podpise susedné Česko. Maďarskú verejnoprávnu MTVA zastupoval generálny riaditeľ, László Zsolt Szabó a za Poľsko sa stretnutia zúčastnili Juliusz Braun, generálny riaditeľ Poľskej televízie a Andrzej Siezieniewski z Poľského rozhlasu.

Hostiteľskou krajinou stretnutia sa stalo Slovensko. Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika: „Podpísané memorandum nie je len prejavom formálneho partnerstva verejnoprávnych médií Vyšehradskej štvorky, ale dokumentom nadväzujúcim a ďalej rozvíjajúcim mediálnu spoluprácu vo všetkých oblastiach, ktoré spájajú média verejnej služby v tomto teritóriu. Prirodzene som hrdý na to, že tento dokument sa podpisuje v Bratislave a že RTVS je nielen garantom, ale aj hostiteľským médiom tohto stretnutia. Naše partnerstvo dotvára aj fakt, že sa pravidelne stretávame nielen na pracovnej úrovni, ale vzájomné vzťahy majú aj iný, ako len formálny rozmer,“ dodal Václav Mika.

Cieľom memoranda, ktoré nadväzuje na Vyšehradskú deklaráciu, je posilnenie vzájomných vzťahov a spolupráce v oblasti médií prostredníctvom zintenzívnenia výmeny programových obsahov, realizácie spoločných programov, zviditeľnenia spoločných aktivít a pravidelných stretnutí. Výsledkom bude nárast medzinárodnej televíznej a rozhlasovej spolupráce.

Generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák bezprostredne po podpise dokumentu: „Jedným z cieľov, ktoré sme si pred tromi rokmi v Českej televízii stanovili, bolo posilniť našu spoluprácu s európskymi partnermi a vystúpiť z izolácie, do ktorej sa Česká televízia čiastočne dostala. Dnes už môžem s istotou povedať, že výmena skúseností na poli mediálnej legislatívy, technológií, kreativity alebo spravodajstva priniesla konkrétne výsledky. Aj preto som presvedčený o tom, že úzke prepojenie s krajinami, s ktorými zdieľame historickú a politickú skúsenosť, otvára dvere pre skvelé projekty. Bol by som rád, keby dnešný deň odštartoval spoločnú prácu na hľadaní nových koprodukčných formátov, hľadaní možností ich financovania aj ciest, ktorými by sa dostali k divákom v ďalších európskych krajinách."


Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.06.2015 • Filmový festival se odehraje i v České televizi: oceňované snímky, filmové hvězdy a nový Vynález zkázy
18.06.2015 • Před 22 lety odstartovala Premiéra TV, první česká soukromá televize
18.06.2015 • RTVS plánuje zdigitalizovať vyše 57-tisíc archívnych diel
17.06.2015 • Kde jinde ochutnat krajtu či zebru než na Prima FRESH Festivalu?
17.06.2015 • Mediální gramotnost – České republice ujíždí vlak
15.06.2015 • Vánoční pohádka Kdyby byly ryby si z festivalu Novoměstský hrnec smíchu odváží hlavní cenu odborné poroty i poroty mladých

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  A co koprodukční - společný TV program? 

19.06.2015 17:19 • ® karprox
Nebylo by načase už udělat i v tomto směru konečně tento další krok?
V každém ze čtyř národních států žije nejméně jedna více či méně početná menšina jazykově spřízněná s některými z ostatních tří. Ani počet dvojjazyčných manželství není zanedbatelný. Mnohé programy by často nebylo ani třeba vždy dabovat. Ani s nedostatkem dabérů, dokonce ani těch ovládajících oba jazyky jako rodilí mluvčí by na druhé straně určitě problém být neměl. Něco by pro začátek vyřešily i titulky.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist