Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 15:21:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Společnost Discovery získala veškerá vysílací práva na olympijské hry

  Autor: Ewing PR , e-mail: info@ewingpr.cz Přidané: 29.06.2015



Mezinárodní olympijský výbor (MOV) dnes oznámil, že veškerá televizní a multiplatformní vysílací práva v Evropě pro čtvery olympijské hry v letech 2018-2024 udělil společnosti Discovery Communications, která je vlastníkem společnosti Eurosport.


Společnost Discovery získala výhradní práva v hodnotě 1,3 miliardy eur pro všechny platformy včetně zdarma předávaného televizního vysílání, placeného televizního vysílání, přenosů po internetu a pro mobilní telefony ve všech jazycích v 50 zemích a teritoriích na evropském kontinentu. V souladu s požadavky MOV a místních trhů se společnost Discovery zavázala k vysílání z letních olympijských her v rozsahu nejméně 200 hodin a nejméně 100 hodin ze zimních olympijských her v rámci zdarma šířeného televizního vysílání v době her.

Discovery bude udělovat částečné sublicence v mnoha zemích Evropy.


MEZINÁRODNÍ OLYMPIJSKÝ VÝBOR UDĚLIL VEŠKERÁ TELEVIZNÍ A MULTIPLATFORMNÍ VYSÍLACÍ PRÁVA V EVROPĚ PRO OLYMPIJSKÉ HRY V LETECH 2018-2024 SPOLEČNOSTEM DISCOVERY A EUROSPORT

- Přední světová mediální společnost se stává partnerem největší světové sportovní události
- Všechna práva pro všechny typy přijímačů se týkají přes 700 milionů evropských diváků
- Rozsáhlejší pokrytí her než kdykoli dříve v běžném i placeném vysílání, online a mobilních přenosech
- Potvrzení pozice kanálu Eurosport jako nejvýznamnějšího evropského sportovního média a celoevropského zprostředkovatele olympijských sportů

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) dnes oznámil, že veškerá televizní a multiplatformní vysílací práva v Evropě pro čtvery olympijské hry v letech 2018–2024 udělil společnosti Discovery Communications, která je vlastníkem společnosti Eurosport.

Oznámením započalo dlouhodobé partnerství mezi největší světovou sportovní událostí, olympijskými hrami, a přední světovou mediální společností, Discovery Communications. Discovery a Eurosport nabízejí v jednotlivých zemích v průměru 10 kanálů a poskytují nejširší televizní a online sportovní vysílání v Evropě. Prostřednictvím dosud největšího počtu druhů přijímačů televizního signálu nabídnou dosud nejrozsáhlejší pokrytí olympijských her více než 700 milionům evropských diváků. Ještě většího pokrytí dosáhnou Discovery a Eurosport díky různým typům partnerství s dalšími stanicemi a distributory, kteří budou moci olympijské hry zprostředkovat živě svým divákům a zákazníkům. Sílícím požadavkem dnešní doby je možnost sledování vysílání „kdekoli a kdykoli“. Živé vysílání olympijských her jako jedinečná událost, která přitahuje zcela bezkonkurenční počet diváků z celého světa, se těší stále větší pozornosti fanoušků, ale také marketérů i distributorů.

„Toto je významná dohoda mezi společností Discovery a MOV a nás velmi těší, že se naším partnerem stává Eurosport jako nejvýznamnější evropský poskytovatel přenosů olympijských sportů. Tato dohoda zajišťuje ucelené pokrytí olympijských her v Evropě, včetně záruky bezplatného předávání televizního vysílání ve všech regionech. Společnosti Discovery a Eurosport prokázaly svoji oddanost olympijským hrám, olympijským sportům a budoucnosti olympijského hnutí. Výnosy z tohoto dlouhodobého partnerství rozdělí MOV v rámci olympijského hnutí na podporu rozvoje sportu po celém světě. Společnosti Discovery a Eurosport se také zavázaly, že budou spolupracovat s MOV na vytvoření nového evropského olympijského kanálu. Především však tato dohoda zajišťuje, že evropští příznivci sportu budou mít k dispozici skvělé pokrytí olympijských her a olympijských sportů v průběhu her i mimo něj na platformě dle svého výběru,“ říká předseda MOV Thomas Bach.

Prezident a generální ředitel společnosti Discovery Communications, David Zaslav, dodal: „Dnešek je historickým dnem, kdy do našeho programového portfolia můžeme zařadit i olympijské kruhy. Dlouhodobý programový závazek, který jsme dali předsedovi MOV Bachovi a MOV, potvrzuje pozici Eurosportu jako nejvýznamnějšího poskytovatele sportovního vysílání v Evropě a významně posílí jeho přítomnost na všech platformách. Eurosport má dlouholetou, systematicky budovanou tradici vysílání mnoha zimních i letních sportů, které jsou součástí olympijských her. Začlenění samotných olympijských her, které jsou největší živou sportovní událostí na světě, výborně zapadá do jeho režijní a strategické koncepce. Především však bude významným přínosem pro evropské sportovní fanoušky, protože jim nabídneme rekordní množství obsahu na všech platformách, aby olympijský oheň hořel plným plamenem po celý rok.“

Společnost Discovery získala výhradní práva v hodnotě 1,3 miliardy eur pro všechny platformy včetně zdarma předávaného televizního vysílání, placeného televizního vysílání, přenosů po internetu a pro mobilní telefony ve všech jazycích v 50 zemích a teritoriích na evropském kontinentu. V souladu s požadavky MOV a místních trhů se společnost Discovery zavázala k vysílání z letních olympijských her v rozsahu nejméně 200 hodin a nejméně 100 hodin ze zimních olympijských her v rámci zdarma šířeného televizního vysílání v době her. Discovery bude udělovat částečné sublicence v mnoha zemích Evropy.

Společnost Discovery je již 30 let nejvýznamnějším poskytovatelem dokumentární televizní tvorby a díky svým rozsáhlým zkušenostem a zázemí má jedinečné podmínky k tomu, aby zachycovala a zprostředkovávala pozoruhodné příběhy a postavy spojené s olympijskými hrami nikoli jednou za dva roky, ale každoročně a po celý rok.

Téměř polovina programové nabídky Eurosportu je vyhrazena olympijským sportům včetně zimních sportů, cyklistiky, tenisu a atletiky, k nimž nyní přibývá pokrytí samotných olympijských her. Discovery a Eurosport tak nyní dokáží zaujmout sportovní nadšence 365 dní v roce. Discovery a Eurosport budou moci využívat olympijské symboly a rozsáhlou olympijskou videotéku a archiv, což pomůže upevnit pozici Eurosportu jako nejvýznamnějšího celoevropského zprostředkovatele olympijských sportů. Partneři se také dohodli na úzké spolupráci při zavádění olympijského kanálu MOV, při němž využijí hlavní online prezentaci Eurosportu na adrese Eurosport.com a oblíbenou internetovou službu Eurosport Player.

Juan Antonio Samaranch, člen výkonného výboru MOV a pověřený člen MOV pro evropská vysílací práva, řekl: „Máme radost, že se nám podařilo uzavřít tuto dohodu, která – jak věříme – nabídne skvělé pokrytí olympijských her a olympijských hodnot pro maximální počet diváků v Evropě na všech mediálních platformách. Discovery a Eurosport zajistí pokrytí olympijských her prostřednictvím svých vlastních televizních kanálů a mediálních platforem a tak, kde je to možné, poskytnutím sublicencí partnerským vysílatelům v různých oblastech. Příznivci olympijských her v celém regionu se mohou také těšit na kompletní pokrytí na oblíbených digitálních platformách společnosti Eurosport.“

JB Perrette, prezident společnosti Discovery Networks International, dodal: „Společnost Eurosport jsme převzali před rokem a vydali se na dlouhou cestu oživení a posílení její sítě a značky. Dnešní oznámení je úžasný krok kupředu na této cestě. Její bezkonkurenční technické možnosti a schopnost zprostředkovat olympijské hry v 50 zemích ve 20 jazycích na více platformách je významným přínosem pro sportovní fanoušky. Velmi si vážíme partnerství s jednou z nejuznávanějších a nejsilnějších značek na světě, která nejen přináší největší světovou událost, ale která stejně jako my lidi upoutává, inspiruje a baví.“

Dohoda se týká XXIII. zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu v roce 2018, XXXII. letních olympijských her v Tokiu v roce 2020 a olympijských her v letech 2022 a 2024, jejichž hostitelská města ještě nebyla zvolena.

Discovery a Eurosport se mohou pochlubit jedinečným zázemím a možnostmi, jak zpřístupnit olympijské hry většímu počtu příznivců na větším počtu typů obrazovek než kdykoli dříve. Na každém trhu nabízí v průměru 10 televizních kanálů, disponují místní infrastrukturou a regionálními týmy. Díky třicetiletým zkušenostem s vyprávěním poutavých příběhů a představováním zajímavých postav dokáží společnosti Discovery a Eurosport zprostředkovat největší sportovní svátek jako nikdo dříve. Vedle volného televizního vysílání a placených kanálů nabídnou nadšeným fanouškům širší pokrytí a další obsah prostřednictvím digitálních platforem Eurosport Player, DPlay, Eurosport.com a Eurosport 360.


Společnost Discovery získala práva pro všechny geografické oblasti v Evropě vyjma Ruské federace.

* Pokrývané země a teritoria:
Albánie, Andorra, Arménie, Ázerbájdžán, Belgie, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá hora, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie**, Holandsko, Chorvatsko, Irsko, Island, Itálie, Izrael, Kosovo, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Makedonie, Malta, Moldávie, Monako, Německo, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, republika, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Srbsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina, Vatikán, Velká Británie**

** pouze pro roky 2022-2024 (ve Francii a Velké Británii). Vysílací práva pro olympijské hry v letech 2018 a 2020 v těchto zemích již byla udělena:

Francie 2018-2020: http://www.olympic.org/news/ioc-awards-broadcast-rights-in-france-for-2014-2016-2018-and-2020-olympic-games-to-france-t-l-visions/133019

Velká Británie 2018-2020: http://www.olympic.org/news/ioc-awards-broadcast-rights-in-united-kingdom-for-2014-2016-2018-and-2020-olympic-games-to-the-bbc/168427).


Mezinárodní olympijský výbor je nezávislá nezisková mezinárodní organizace s dobrovolným členstvím, jejímž posláním je budovat lepší svět prostřednictvím sportu. Více než 90 % svých příjmů rozděluje širšímu sportovnímu hnutí, což znamená, že ekvivalent 3,25 milionu dolarů je denně věnován na podporu sportovců a sportovních organizací na všech úrovních po celém světě.


O společnosti Eurosport Group

Společnost Eurosport Group je největší evropskou televizní společností zaměřenou na sport. Je součástí skupiny Discovery Communications, která je největším světovým poskytovatelem placeného televizního vysílání. Eurosport usiluje o zprostředkování sportovních zážitků co nejucelenějším způsobem pomocí atraktivního obsahu a technických inovací. Jeho kumulativní počet diváků dosahuje 222 milionů v 91 zemích Evropy, jihovýchodní Asie, Afriky a Blízkého východu. Hlavní kanál Eurosport je nejsledovanějším celoevropským televizním kanálem, který každoročně vysílá přes 5000 hodin živých sportovních přenosů 137 milionům domácností v 54 zemích a poskytuje odborný komentář ve 20 jazycích. Eurosport.com je nejnavštěvovanějším evropským sportovním zpravodajským internetovým serverem, kam měsíčně zavítá na 23 milionů návštěvníků. Eurosport Events je divize specializovaná na organizaci a propagaci mezinárodních sportovních událostí. Další informace naleznete na adrese corporate.eurosport.com.


O společnosti Discovery Communications

Společnost Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je největším světovým poskytovatelem placeného televizního obsahu s kumulativním počtem diváků dosahujícím téměř 3 miliard ve více než 220 zemích a oblastech. Již 30 let je cílem společnosti Discovery uspokojovat zvídavost diváků a bavit je obsahem špičkové kvality prostřednictvím svých celosvětových televizních sítí, mezi nejvýznamnější z nichž patří Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Investigation Discovery, Science a Turbo/Velocity a společný podnik OWN: Oprah Winfrey Network. Discovery rovněž ovládá Eurosport, přední mezinárodní televizní skupinu zaměřenou na sport, která působí v Evropě a jihovýchodní Asii. Discovery je také předním výrobcem vzdělávacích produktů a služeb pro školství, například oceňované série digitálních učebnic K-12, a významný hráč na digitálním trhu s rozmanitým internetovým portfoliem zahrnujícím mimo jiné Discovery Digital Networks. Další informace naleznete na www.discoverycommunications.com.


Foto: předseda MOV Thomas Bach a David Zaslav, prezident a generální ředitel společnosti Discovery Communications

Veronika Pešková, Ewing Public Relations, 29. 6. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.06.2015 • SES umožní testy Ultra-HD v Severní Americe
19.05.2015 • Discovery posiluje středoevropský distribuční tým
18.05.2015 • Nové satelity společnosti Eutelsat v letech 2015 až 2017
23.03.2015 • Společnost SES zvyšuje svůj dosah - celosvětově slouží 312 milionům TV domácností, 1,1 miliardě lidí
20.03.2015 • Satelit Express-AM7 úspěšně vynesen oběžnou dráhu
19.03.2015 • Satelitní provozovatel SES vysílá více než 6500 televizních kanálů, z toho přes 1800 ve vysokém rozlišení

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist