Discovery Communications je nově jediným vlastníkem Eurosportu
Autor: Ewing PR , e-mail: info@ewingpr.cz Přidané: 23.07.2015
Společnost Discovery Communications získala plné vlastnictví Eurosportu, který je nejvýznamnější skupinou sportovních kanálů v Evropě a Asii. Společnost již měla v Eurosportu kontrolní podíl, zbylých 49 % odkoupilo Discovery Communications od skupiny TF1 dnes, a to za 491 milionů euro. Odkup zbývajícího podílu byl už součástí dohody z roku 2012.


Od loňského května Discovery a Eurosport odvysílaly přes 7 500 hodin sportovních přenosů, z toho více než 3 000 hodin živě. Svým divákům nabízí ty nejzajímavější sportovní události, jako je Liga mistrů, Moto GP či Wimbledon. Pro období 2018-2024 získaly práva na vysílání Olympijských her.


O společnosti Eurosport Group

Společnost Eurosport Group je největší evropskou televizní společností zaměřenou na sport. Je součástí skupiny Discovery Communications, která je největším světovým poskytovatelem placeného televizního vysílání. Eurosport usiluje o zprostředkování sportovních zážitků co nejucelenějším způsobem pomocí atraktivního obsahu a technických inovací. Jeho kumulativní počet diváků dosahuje 222 milionů v 91 zemích Evropy, jihovýchodní Asie, Afriky a Blízkého východu. Hlavní kanál Eurosport je nejsledovanějším celoevropským televizním kanálem, který každoročně vysílá přes 5000 hodin živých sportovních přenosů 137 milionům domácností v 54 zemích a poskytuje odborný komentář ve 20 jazycích. Eurosport.com je nejnavštěvovanějším evropským sportovním zpravodajským internetovým serverem, kam měsíčně zavítá na 23 milionů návštěvníků. Eurosport Events je divize specializovaná na organizaci a propagaci mezinárodních sportovních událostí. Další informace naleznete na adrese corporate.eurosport.com.


O společnosti Discovery Communications

Společnost Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je největším světovým poskytovatelem placeného televizního obsahu s kumulativním počtem diváků dosahujícím téměř 3 miliard ve více než 220 zemích a oblastech. Již 30 let je cílem společnosti Discovery uspokojovat zvídavost diváků a bavit je obsahem špičkové kvality prostřednictvím svých celosvětových televizních sítí, mezi nejvýznamnější z nichž patří Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Investigation Discovery, Science a Turbo/Velocity a společný podnik OWN: Oprah Winfrey Network. Discovery rovněž ovládá Eurosport, přední mezinárodní televizní skupinu zaměřenou na sport, která působí v Evropě a jihovýchodní Asii. Discovery je také předním výrobcem vzdělávacích produktů a služeb pro školství, například oceňované série digitálních učebnic K-12, a významný hráč na digitálním trhu s rozmanitým internetovým portfoliem zahrnujícím mimo jiné Discovery Digital Networks. Další informace naleznete na www.discoverycommunications.com.


Foto: předseda MOV Thomas Bach a David Zaslav, prezident a generální ředitel společnosti Discovery Communications

Veronika Pešková, Ewing Public Relations, 23. 7. 2015

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22027/discovery-communications-je-nove-jedinym-vlastnikem-eurosportu/