Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:11:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Změna parametrů satelitního vysílání programů CS film, CS mini a Horor film v platformě Skylink

  Autor: Československá filmová společnost , e-mail: info@csfilm.cz Přidané: 29.07.2015


Československá filmová společnost dnes informuje zákazníky, kteří přijímají placené programy CS film, CS mini a Horor film prostřednictvím služby Skylink o ukončení souběžného vysílání z družice Astra 3B z tp. 219 (12,070 GHz) a tp. 205 (11,797 GHz). Od začátku srpna se bude vysílat jen z tp. 205 v normě DVB-S2/8PSK, MPEG-4/SD, k příjmu bude nutný satelitní receiver HD!


Československá filmová společnost dnes informuje operátory sítí a všechny zákazníky, kteří přijímají placené programy CS film, CS mini a Horor film prostřednictvím satelitní služby Skylink o ukončení souběžného vysílání z družice Astra 3B na orbitální pozici 23,5° východně z tp. č. 219 (12,070 GHz) a tp. č. 205 (11,797 GHz).

Na konci července bude ukončeno vysílání jmenovaných programů z transponderu č. 219, frekvence 12,070 GHz, horizontální polarizace v normě DVB-S/QPSK, MPEG-2/SD. Od začátku srpna se bude vysílat jen z tp. č. 205, frekvence 11,797 GHz, horizontální polarizace v normě DVB-S2/8PSK, MPEG-4/SD. K příjmu na novém transponderu tedy už bude nutný satelitní receiver HD (pro MPEG-4)!


Parametry pro příjem do konce července 2015:

satelit: Astra 3B
orbitální pozice: 23,5° východně
transponder: č. 219
provider: M7/Skylink
frekvence: 12,070 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S/QPSK, MPEG-2/SD
kód: Irdeto 2 (karty Skylink Irdeto a ICE)


Nadále platné parametry pro příjem:

satelit: Astra 3B
orbitální pozice: 23,5° východně
transponder: č. 205
provider: M7/Skylink
frekvence: 11,797 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 29500 kSymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK, MPEG-4/SD
kód: Irdeto 2 (karty Skylink Irdeto a ICE)

Na transponderu č. 205 vysílá i program KINOSVĚT, který zde volně distribuuje také Československá filmová společnost.


CS film nabízí každou druhou hodinu celovečerní český nebo slovenský film. Opírá se o promyšleně a vyváženě namíchaný programový mix, kterým se nemůže pyšnit žádná podobná televize: filmová dramata, komedie, detektivní příběhy, perly ze zlatého fondu české kinematografie, obnovené premiéry filmů slavné české vlny šedesátých let, filmy na přání. Programová skladba je dále doplňována o Filmové noviny (denní aktuální denní zpravodajství ze světa filmu), o zapomenuté i věčně živé Filmové písničky, podvečerní okénko dětských animovaných filmů a také o filmy o filmu a filmové soutěže. Těší se dlouhodobě rostoucí oblibě, zvláště ve věkové skupině 35 až 64 let. Vysílá denně ve všech významných českých a slovenských kabelových, satelitních a IPTV televizních sítích.


CS mini je první ryze domácí televizní stanice určená především dětem od čtyř do čtrnácti let. Sledují ji ovšem i ti, kteří se chtějí otočit za svým mládím. CS mini totiž nabízí to nejlepší z české a slovenské dětské televizní a filmové tvorby uplynulých desetiletí. Je rovněž producentem a koproducentem řady nových dětských seriálů a pořadů. Za všechny lze připomenout seriály pro předškolní děti Paci, paci pacičky, Zpívej s námi či O modrém autíčku. Velkou popularitu si získala i výuková série Baby English. Vlajkovou loď pro tento rok pak představuje šestadvacetidílný animovaný seriál Staré pověsti české. Na 15 % diváků patří do skupiny 4–14 let. Velkou oblibu si ovšem získala i u dospělých ve věkové kategorii 35–54 let, kteří představují 47 % diváků. Ti CS mini sledují nejen společně, ale často i samostatně. Vysílá denně od 6:00 do 12:00 hod ve všech významných českých a slovenských kabelových, satelitních a IPTV televizních sítích.


HOROR FILM TV je jediná takto specializovaná televizní stanice v České republice a na Slovensku. Nabízí známé i méně známé filmy temného žánru, vždy tři až čtyři během večera. Nebrání se ovšem ani pochmurným filmům z oblasti fantasy a mystery. Vše doplňuje dokumenty, hudebními klipy a filmy o filmu. Vysílání začíná úderem půlnoci a pokračuje přes hodinu mezi vlkem a psem až do ranního kuropění o páté hodině. Horor film se těší mimořádné pozornosti silné a vyhraněné skupiny zájemců, většinou ve věku 18 až 34 let. HOROR FILM vysílá od února roku 2013, v češtině, denně od 00:00 hod. do 5:00 hod, ve všech významných českých a slovenských kabelových, satelitních a IPTV televizních sítích.


Televizní stanice dokumentárních filmů KINOSVĚT je určena všem zvídavým. Stejně jako jiné televizní stanice tohoto typu vysílá dokumenty různých žánrů a z různých koutů světa, avšak na rozdíl od nich nabízí rovněž dokumenty z oblasti novodobé české historie, kultury a umění. A jako jediná i české retro: protektorátní a poválečné období včetně padesátých a šedesátých let. A připomíná i velké domácí osobnosti. To proto, že pro cizí nelze zapomínat na domácí. V šesti stech hodinách premiér ročně věnovaných především přírodě, vesmíru, historii, zejména válečné, či cestování, se československá a později česká a slovenská stopa rozhodně neztratí. Televizní stanice KINOSVĚT vysílá od 1. března 2013 dvacet čtyři hodin denně v kabelových sítích UPC a dalších vybraných společností. Volně vysílá v Praze a Středočeském kraji (kanál č. 46) a na Mostecku (kanál 54). Kromě zvídavých všeho druhu se orientuje především na vysokoškoláky a středoškoláky ve věku 30 až 60 let.


S využitím zdroje: PhDr. František Malina, Československá filmová společnost, 29. 7. 2015, volně upraveno a doplněno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.06.2015 • Další změny v souvislosti se zprovozněním družice Astra 2G
23.06.2015 • Rodina TV už nevysílá z družice Intelsat 12, pozici obsadila kódovaná BI Television
21.06.2015 • Skupina SES zprovoznila satelit Astra 2G na orbitální pozici 28,2° východně
09.04.2015 • Změny v programové nabídce Skylink - KinoSvět vysílá non stop
22.03.2015 • Carli TV a Golica TV kódovaně z družice Eutelsat 16A
04.03.2015 • Konec kódování TV5 Monde Europe v platformě Sky UK?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist