VoD i přes satelit? SES představí inovativní platformu
Autor: SES/PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 10.09.2015

Společnost SES Platform Services (100 % vlastněno SES S.A., operátorem mj. satelitů ASTRA) představila na veletrhu IBC 2015 v Amsterdamu novinku - jedná se o inovativní platformy pro poskytování video obsahu: satelitní LIQUID VOD a online LUCID OVP.


LIQUID VOD je novým řešením pro zajištění video-on-demand (VoD) služeb přes satelit. Dosud bylo běžné, že nelineární obsah poskytovaly platformy založené pouze na IPTV a kabelu. S touto inovativní technologií však lze distribuovat přes satelit video obsah na vyžádání a to s existujícími kryptovacími systémy a podporou platby předplatným i od položky. SES navrhlo LIQUID VOD zejména pro země, kde je nedostatek kvalitních sítí a jedině všude dostupný satelit tak dokáže poskytnout vedle lineárních kanálů nově i nelineární obsah.

LUCID OVP je online video platforma poskytující komplexní hotové řešení pro operátory a je součástí all-in-one konceptu SES Media Toolbox. Sestává se z jednotlivých předpřipravených bloků (management obsahu, kódování, uplink, monetizace, aplikace pro koncová zařízení vč. smartphonů a boxů atd.), které umožní operátorům a vysílatelům jednoduše vytvořit silnou online video platformu kombinující lineární TV, opožděnou/archivovanou TV a video-on-demand.

Rychlá implementace tohoto široce přizpůsobitelného a škálovatelného moderního produktu jim bez vysokých nákladů umožní získat nové zákazníky toužící po nadstavbových službách vedle klasického DTH příjmu.


Více informací naleznete v původních zprávách:

http://www.ses.com/4233325/news/2015/21523762
http://www.ses.com/4233325/news/2015/21523824


Více o aktivitách SES na IBC 2015:

http://www.ses.com/ibc2015


Petr Doupal, Account Executive, PRAM Consulting

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22197/vod-i-pres-satelit-ses-predstavi-inovativni-platformu/