Hattrick Eurosportu v TV Sports Awards 2015 v Monaku
Autor: Eurosport CZ , e-mail: info@eurosport.cz Přidané: 13.10.2015
Na inauguračních TV Sports Awards, které se konaly včera večer v Monaku během setkání lídrů sportovního mediálního průmyslu SPORTEL, získal Eurosport ceny ve třech kategoriích:

– Nejlepší smlouva na sportovní vysílací práva pro Eurosport a Discovery za zajištění evropských televizních a multiplatformních práv na olympijské hry v letech 2018 – 2024
– Nejlepší sportovní stanice
– Manažer v mediální společnosti pro výkonného ředitele Eurosportu Petera Huttona


Eurosport tak úspěšně završil hvězdný měsíc, už začátkem října získal cenu „Channel of the Year“ na Content Innovation Awards.

Peter Hutton, generální ředitel Eurosportu: „Trojnásobné ocenění je fantastický úspěch. Cením si uznání v kategoriích Nejlepší smlouva na sportovní vysílací práva a Nejlepší sportovní stanice, protože jsme v tomto roce vložili nemalé úsilí do Eurosportu, abychom zlepšili sportovní zážitky našich diváků. Jmenování v kategorii Manažer v mediální společnosti je třešničkou na dortu. Mám štěstí, že mohu vést skvělý tým talentovaných lidí v Eurosportu a Discovery a všechna tři ocenění patří i jim za náročnou práci v průběhu celého roku.“

Společnost Discovery Communications, do jejíhož portfolia Eurosport patří, získala v červnu od Mezinárodního olympijského výboru vysílací práva na olympijské hry v letech 2018–2024. Dohoda se týká i České republiky. Eurosport bude s Mezinárodním olympijským výborem spolupracovat na čtyřech OH od zimních olympijských her v roce 2018. Díky vysílacím právům nabídne Eurosport přenosy z olympijských her více než 700 milionům evropských diváků na všech platformách, tj. placené televizní vysílání, přenosy po internetu i pro mobilní telefony.


O SKUPINĚ EUROSPORT

Eurosport Group je panevropská jednička ve sportovním vysílání. Je součástí Discovery Communications, čisla 1 na trhu světových poskytovatelů placených TV programů. Eurosport Group má 222 milionů kumulativních předplatitelů v 91 zemích v Evropě, Asii, Africe a na Blízkém východě. Kanál Eurosport – vlajková loď Eurosport Group – vysílá živě přes 5000 hodin sportovních přenosů ročně do 137 milionů domácností v 54 zemích a ve 20 jazykových mutacích. Eurosport.com je jedničkou na poli on-line sportovních portálů, který navštíví až 23 milionů uživatelů měsíčně. Eurosport Events je divize expertů společnosti v managementu a podpoře mezinárodních sportovních akcí.


Petr Nejedlý, česká redakce Eurosportu, 13. 10. 2015

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22329/hattrick-eurosportu-v-tv-sports-awards-2015-v-monaku/