Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:48:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Česká televize přiveze do Ji.hlavy desítky nových dokumentů, některé již ověnčené cenami

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 25.10.2015


Česká televize, největší podporovatel tuzemské dokumentární tvorby, se na letošním ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava představí s celkem šestatřiceti původními a koprodukčními snímky. Do soutěžních sekcí festivalu je zařazeno osm z nich. Žánrovou pestrost současné dokumentární tvorby včetně nových televizních cyklů a formátů mohou diváci zhodnotit také v rámci dvoudenní přehlídky Dokument ČT v Horáckém divadle.


„Jen od začátku letošního roku jsme za naši koprodukční dokumentární tvorbu sesbírali dvacítku ocenění z festivalů u nás i v zahraničí. Těší nás jak zájem odborníků, tak divácké ohlasy a celospolečenská diskuze, kterou naše projekty vyvolávají. Dokument považuji za jeden z nejpotřebnějších formátů dneška a Česká televize jako největší domácí producent i koproducent jim věnuje velkou pozornost,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Nejen proto jsme se stali generálním mediálním partnerem Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě, největší událostí svého druhu ve střední a východní Evropě.“

„Do letošní festivalové soutěže o nejlepší dokument střední a východní Evropy byly vybrány dokonce dva koprodukční snímky České televize. Světovou premiéru bude mít film Pára nad řekou revokující život Laca Decziho a jeho jazzových přátel. Premiéry se dočká i unikátní snímek V paprscích slunce portrétující současnou Severní Koreu. Režisérovi filmu Vitaly Manskému se podařilo proniknout do "nejkrásnější země na východní straně zeměkoule" a dva roky natáčet běžnou pchjongjangskou rodinu,“ přibližuje dokumentární nabídku vedoucí Filmového centra České televize Helena Uldrichová.

Mezi koprodukčními dokumenty České televize, které se představí v oficiálním festivalovém programu, se objeví i časosběrný snímek Mallory, nejlepší dokument MFF Karlovy Vary 2015, či paradokumentární road movie Koza, jež sklízí úspěchy napříč světovými festivaly.

Kromě ocenění od odborné poroty bude v Jihlavě tradičně udělena také Divácká cena České televize, kterou získá snímek s nejvyšším počtem hlasů od návštěvníků festivalu. Pestrý doprovodný program doplní pro letošní rok například herní speciál na webu České televize s prezentací výukových počítačových her.

Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava potrvá od úterý 27. října do neděle 1. listopadu, kulturní zpravodajství České televize nabídne divákům po celou dobu novinky z festivalového dění i rozhovory s významnými hosty.

Navíc kanál ČT art připravil na sobotu 31. října komponovaný festivalový večer. Ve 22 hodin mohou diváci kulturního stanice České televize sledovat slavnostní vyhlášení cen 19. ročníku MFDF Ji.hlava. Závěrečnému večeru předchází již od 20:20 vítězný film za rok 2014 v soutěži českých dokumentů, jemná love story z drsného severu Čech K oblakům vzhlížíme (na obr.).


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.10.2015 • Pred nechceným volaním na „audiotexové“ čísla sú občania chránení
25.10.2015 • Investice a pestrost on-line videoobsahu roste, ochota Čechů za videoobsah platit je však stále malá
23.10.2015 • Tisková zpráva z 19. zasedání RRTV, konaného dne 20. 10. 2015
21.10.2015 • 31. ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad spoznal víťaza
16.10.2015 • Finále 31. ročníka Košického zlatého pokladu už túto sobotu
15.10.2015 • Media Club v roce 2016 změní prodejní cílovou skupinu a bude zastupovat nové stanice

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist