První Radio Cinema můžou zažít Brňané už tuto sobotu, uslyší příběhy lidí z různých koutů světa
Autor: Sound Exchange , e-mail: info@thesoundexchange.squarespace.com Přidané: 09.12.2015
V sobotu 12. prosince se bude v Brně konat první Radio Cinema, večer představí návštěvníkům netradiční formu společného poslechového večera. Po úspěšných premiérách v Kodani a gruzínském Tbilisi se na pestré příběhy můžou těšit i v Česku. Program večera představí výběr z tvorby 32 mladých lidí z Gruzie, Česka, Dánska, Španělska, Itálie, Ukrajiny a Estonska.


Ti se letos potkali dvakrát na projektu The Sound Exchange v Kodani a Tbilisi, společně se učili vyjádřit se zvukem. Vznikly desítky příběhů na téma Domov a Hranice, v Brně zazní výběr těch nejzajímavějších.

„Návštěvníci se můžou těšit na netradiční osobní příběhy z válečného života, stále aktuální uprchlické téma. Nahlédneme ale i do netradičních rodinných příběhů a určitě bude důvod se taky zasmát vtipným sousedským vztahům,“ slibuje organizátorka Veronika Šiková.

Lidé budou moct díky kvalitnímu silent systému poslouchat zvuky přímo do sluchátek. Ty dostanou na místě večera v kulturním brněnském podniku PRAHA/ FÓRUM PRO ARCHITEKTURU A MÉDIA na ulici Husova 18, Brno. Příběhy budou přehrávány od 20.00 hodin v angličtině a vstup je dobrovolný.

FB akce: www.facebook.com/events/1632482903682765/
WEB projektu: thesoundexchange.squarespace.com


Mgr. Pavel Kachlík, organizátor, 9. 12. 2015

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22558/prvni-radio-cinema-muzou-zazit-brnane-uz-tuto-sobotu-uslysi-pribehy-lidi-z-ruznych-koutu-sveta/