Experti Eurosportu předpověděli hvězdy budoucnosti pro rok 2016, Novak Djoković sportovcem roku v hlasování diváků
Autor: Eurosport CZ , e-mail: info@eurosport.cz Přidané: 05.01.2016
Eurosport, lídr na trhu evropských poskytovatelů sportovního zpravodajství, představil seznam „10 sportovních hvězd budoucnosti pro rok 2016“. Na seznamu sportovců, pro něž má být příští rok zlomovým v jejich kariéře a který sestavili zkušení komentátoři Eurosportu, jsou:


Kingsley Coman (fotbal – Francie)
Andrej Rubljov (tenis – Rusko)
Rafal Majka (cyklistika – Polsko)
Max Verstappen (formule 1 – Belgie/Nizozemsko)
Fabio Quartararo (MotoGP – Francie)
Katarina Johnsonová-Thompsonová (atletika – Velká Británie)
Roberto Nani (alpské lyžování – Itálie)
Laura Dahlmeierová (biatlon – Německo)
Andreas Wellinger (skoky na lyžích – Německo)
Ben Proud (plavání – Velká Británie)


Fanoušci Eurosportu zvolili sportovcem roku srbského tenistu Novaka Djokoviče. Hlasovalo pro něj 28,6 % z celkového počtu 300 000 hlasujících na webových stránkách www.eurosport.com. Novak Djoković vyhrál v roce 2015 tři ze čtyř grandslamů a diváci Eurosportu ho mohou sledovat v těchto dnech na turnaji ATP v Kataru, od 18. ledna pak na prvním grandslamu roku Australian Open.

Na dalších místech skončili fotbalista Lionel Messi (17,9 %) a basketbalista Stephen Curry (16,5 %).


O SKUPINĚ EUROSPORT
Eurosport Group je panevropská jednička ve sportovním vysílání. Je součástí Discovery Communications, čisla 1 na trhu světových poskytovatelů placených TV programů. Eurosport Group má 222 milionů kumulativních předplatitelů v 91 zemích v Evropě, Asii, Africe a na Blízkém východě. Kanál Eurosport – vlajková loď Eurosport Group – vysílá živě přes 5000 hodin sportovních přenosů ročně do 137 milionů domácností v 54 zemích a ve 20 jazykových mutacích. Eurosport.com je jedničkou na poli on-line sportovních portálů, který navštíví až 23 milionů uživatelů měsíčně. Eurosport Events je divize expertů společnosti v managementu a podpoře mezinárodních sportovních akcí.


Petr Nejedlý, česká redakce Eurosportu

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22644/experti-eurosportu-predpovedeli-hvezdy-budoucnosti-pro-rok-2016-novak-djokovi-sportovcem-roku-v-hlasovani-divaku/