Sky News Active - opäť dokonalejší
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 23.02.2002
Informačno-spravodajský servis Sky News Active je opäť dokonalejší. Obrazová podoba bola rozšírená zo štyroch informačných kanálov na osem. Naviac popri možnosti dostávať aktuálne správy zo stanice na emailovú schránku pribudla možnosť dostávať ich na mobilný telefón vo forme SMS správ.

Uvedenému interaktívnemu servisu, ktorý je šírený v pakete Sky Digital popri stanici Sky News, sme sa už venovali v Téme mesiaca 09/2001. I keď stanica Sky News vysiela z rôznych družíc, tento servis nájdeme iba na pozícii Astra 2 (28,2° vých.) nakoľko je tu súčasťou celého servisu Sky Active.

Novinky v Sky News Active

Podstatná zmena voči predchádzajúcej verzii spočíva v rozšírení informačných kanálov zo štyroch na osem. Cez ”červené” tlačidlo sa tak teraz dostaneme k prehľadnejšej náhľadovej stránke, na ktorej je k dispozícii náhľad do všetkých 8 kanálov. Dnes sú k dispozícii nasledujúce kanály: Sky News, Headlines, Forecast, Sky Centre, Top Story, Special, Preview a Sport. Sky Centre je kanál prinášajúci záber zo štúdia stanice Sky News v reálnom čase.

Druhá zmena sa týka navigácie v servise. Zmenou je vyskočenie z tejto služby pomocou tlačidla ”sky”. Doteraz sme pri odchode zo služby museli absolvovať 2-3 stlačenia tlačidla ”back up” než sme z nej vyskočili. Dnes tak stačí jedno stlačenie príslušného tlačidla na diaľkovom ovládači.

Aby sa služba ešte viacej priblížila k užívateľom, popri možnosti zasielania aktuálnych noviniek na email, je dostupná voľba zasielania ich aj na mobilný telefón vo forme SMS správ. Avšak iba na telefónne čísla operátorov Veľkej Británie.

Ostatné grafické a vizuálne zmeny sú už súčasťou pravidelných upgradov tejto služby. K podobným zmenám pristúpili nedávno aj interaktívne služby dostupné popri staniciach Sky Sport, Sky Movies a Cartoon Network.


Čo potrebujete k príjmu tejto služby?

K príjmu je potrebný digitálny satelitný prijímač s podporou softvéru Sky Active - t.j. prijímač určený k príjmu britského digitálneho paketu Sky Digital. Abonentská karta s predplateným niektorým balíkom staníc nie je nutnosťou. Prítomnosť platnej karty hrá podstatnú úlohu až vo fáze, keď je niektorá služba naviazaná na telefonické spojenie s centrálou SKY. Je to potrebné napríklad pri objednávaní si zasielania správ na mobilný telefón. Nakoľko služba akceptuje zasielanie iba na britské telefónne čísla, tento nedostatok sa stáva nerozhodujúcim. Pri vybraných interaktívnych službách je však platná karta nutnosťou.

Pre digitálne prijímače SKY je aktuálne k updatu cez satelit dostupný operačný systém s označením 1.2S4Bc a EPG softvér s označením 2.8b*.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/227/sky-news-active-opat-dokonalejsi/