HBO s duálnym vysielaním a ďalšie informácie
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 24.02.2002
HBO Česká republika/ČPS (Česká programová společnost) zabezpečuje výrobu troch populárnych kanálov: filmového HBO, dokumentárneho Spektrum a detského SuperMax. Ide o špeciálne televízne stanice, ktoré sú určené pre káblové rozvody a satelitné vysielanie v Českej republike a na Slovensku. V nasledujúcich bodoch si povieme niekoľko informácii týkajúcich sa práve spomínaných kanálov.


HBO a duálne vysielanie

V týchto dňoch sa už pripravuje technické a právne zázemie, ktoré je nutné k spusteniu duálneho vysielania. Diváci si budú môcť filmové trháky v pôvodnom znení vychutnať s veľkou pravdepodobnosťou už v priebehu prvej polovice roku 2002. Táto služba však bude dostupná iba pre divákov, ktorí prijímajú HBO prostredníctvom satelitu (UPC Direct).


HBO a teletext

Vzhľadom k spusteniu internetových stránok www.hbo.cz, v tejto chvíli sa o teletexte neuvažuje. Na internetových stránkach je divákom HBO k dispozícii maximálne množstvo informácii, vrátane programu na mesiac dopredu.


SuperMax v rámci služby UPC Direct

V rámci služby UPC Direct sú distribuované iba programy, ktoré sú šírené vo viacerých krajinách súčasne. Detský kanál SuperMax je pripravovaný iba pre divákov Českej a Slovenskej republiky a satelitná distribúcia SuperMaxu by v tomto okamžiku bola veľmi nákladná. Z tohto dôvodu nebola stanica zaradená do ponuky UPC Direct a ani sa o zaradení neuvažuje. Naviac ako je známe, UPC už nešíri uvedenú stanicu ani vo svojich káblových rozvodoch, kde ju nahradila konkurenčným kanálom Fox Kids.


zdroj: HBO.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/228/hbo-s-dualnym-vysielanim-a-dalsie-informacie/