NONSTOP KINO a FILM BOX dnes večer přechází na Astře 1D do normálního vysílacího režimu
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 23.02.2007
Distribuční společnost SPI International dnes, 23.2.2007 v 21.30.hod., spustila úplné vysílání podle programového schématu u svého placeného kanálu v češtině NONSTOP KINO v paketu CS Link na Astře 1D. Druhý kanál - FILM BOX - bude zesynchronizován vzápětí, ještě tento večer. Základní nastavení už byla ukončena a na TVS Kamzík v Bratislavě byly zapojeny servery s připraveným programem, stejným jako běží ze satelitu Amos 2. Během následujícího víkendu se budou přepojovat na nový satelit první kabeloví operátoři. Znamená to, že se na Astře 1D i na Amosu 2 už bude vysílat stejný program.

Co se vysílá zjistíte v sekci TV Download na našem serveru, kde jsou připraveny úplné měsíční programové přehledy na aktuální i následující měsíc obou těchto kanálů. Dále jsou zde i podrobné synopse – popisy obsahu vysílaných filmů. Přehledy jsou převedeny do jednotného PDF formátu, vhodného k prohlížení na obrazovce monitoru anebo k vytištění, a jsou pro snadnější archivaci komprimované do formátu ZIP.


Technické parametry k naladění na nové pozici:

Satelit: Astra 1D
Pozice: 23,5 stupňů východně
Transponder: č. 3.215 - CS Link
Provider: Sky Link (SPI International)
Kmitočet: 11,9925 GHz
Polarizace: Horizontální
SR: 27,500 MSymb/s
FEC: 3/4

FILMBOX:
SID: 9001
Video PID: 2570
Audio PID: 2571


NONSTOP KINO
SID: 9003
Video PID: 2590
Audio PID: 2591

V současné době se vysílá s variabilním (statistickým) datovým tokem: video bit rate v průměru 2 - 2,5 Mbit/s a audio bit rate 192 kbit/s, v plném rozlišení 720 x 576 px. Během volného vysílání se ale ještě bude datový tok upravovat a bude se ještě navyšovat. Další novinky, jako je např. EPG se teprve připravují.

Programy NONSTOP KINO a FILM BOX jsou na transponderu CS Linku na satelitu Astra 1D vysílané dočasně volně (FTA), bez kódování. Ovšem Sky Link - o.z. Radiokomunikácie už bude po 1.3.2007 rozesílat (prostřednictvím společností SPI a HELP FILM) nové přístupové karty, a tak se předpokládá zakódování do systému CryptoWorks kolem 15.3.2007.

Stávajícím abonentům, kteří mají přístupovou kartu v systému Viaccess 2 bude společnost SPI zdarma měnit karty na nové karty platformy Sky Link v kódovacím systému CryptoWorks, které nebudou obsahovat zbývající nabídku Sky Link. Pro ně se zaplacená cena ani doba předplatného nezmění.

Společnost SPI International žádá všechny dosavadní individuální uživatele, aby zaslali na níže uvedenou adresu v období 1.3. – 14.3.2007 své Viaccess RED karty, a to i s adresou, na kterou chtějí doručit novou kartu, v případě, že se neshoduje s adresou, kterou uvedli na smlouvě.

Adresa na zaslání karty Viaccess RED pro uživatele z České republiky je:

HELP FILM s.r.o.
Nad Onřejovem 12
140 00 Praha 4


Adresa na zaslání karty Viaccess RED pro uživatele na Slovensku je:

SPI International Television, s.r.o.
Matúškova 10
831 01 Bratislava


Čím dříve kartu (samozřejmě po 28.2.2007) odešlete – nejlépe doporučeným dopisem – tím dříve obdržíte novou kartu Sky Link, která bude po uvedeném datu výměny přístupových karet dekódovat v systému CryptoWorks.


Programy NONSTOP KINO a FILM BOX budou po zakódování zařazeny také na přístupové karty „Czech link“ společnost TRADE and TECHNOLOGY, které nepodléhají výměně. Na internetové stránce http://www.t-t.cz/content/karta.aspx si může už nyní každý uživatel karty ověřit, zda bude jeho karta vyměněna či nikoliv. Zákazníci, kteří vlastní starou kartu „Czech Link“ a uvažují o předplacení těchto kanálů (a identicky také programu HBO), musí požádat společnost TRADE and TECHNOLOGY o její výměnu.

Zpřístupněné vysílání obou kanálů na kartách „Czech link“ skončí k 31.3.2007, od 1.4.2007 se přejde na placený provoz. Předplatné si budou moci zákazníci objednat už příští měsíc, cena abonence ale ještě nebyla stanovena.

Ještě necelý týden se oba kanály budou vysílat též z dosavadní pozice ze satelitu Amos 2, umístěném na 4,0 stupňů západně, na tp. 26, frq. 11,588 H, SR 8888, FEC 3/4, v evropském svazku. Toto vysílání ale bude příští týden – posledního února 2007 ukončeno. Zde je signál zakódován v systému Viaccess 2.


Václav Hrubec, redakce satCentrum, 23.2.2007, 21:35 hod.


Aktualizováno 24.2.2007:

Dnes (sobota) ráno se na Astře 1D opět vysílají promo smyčky z důvodu dalšího otestování a nastavení trasy. Do plného vysílání podle programových přehledů by se oba kanály měly vrátit během odpoledne nebo až zítřka.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2285/nonstop-kino-a-film-box-dnes-vecer-prechazi-na-astre-1d-do-normalniho-vysilaciho-rezimu/