Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 18:33:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Priame prenosy z Jasnej videlo 1,2 milióna divákov

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 10.03.2016




Svetový pohár v alpskom lyžovaní v Jasnej pútal veľkú pozornosť v rozhlasovom a tiež v televíznom vysielaní RTVS, prípravy na jeho vysielanie boli veľmi náročné.


Zo Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej RTVS na Dvojke v priebehu troch dní odvysielala celkovo 8 hodín programu. Takmer 5 hodín tvorili prenosy zo súťažného programu a 3 hodiny boli venované vysielaniu zo štúdií, ktoré mala RTVS pripravené priamo v dejisku pretekov. Ďalšie hodiny obsahu a živé vstupy priamo z dejiska pretekov RTVS divákom a poslucháčom pravidelne poskytovala v spravodajských reláciách Správy RTVS, v športovom spravodajstve Góly body sekundy a tiež v rozhlasovom spravodajstve.

Veľkú pozornosť pretekom v Jasnej venovalo aj Rádio Slovensko, ktoré poslucháčom v spravodajstve, publicistike, živých vstupoch, v Príbehu na týždeň a v rozhovoroch prinieslo celkovo 7 hodín informácií o Svetovom pohári. Na príprave či výrobe obsahu z pretekov sa nepretržite podieľali traja rozhlasoví redaktori športu, dvaja redaktori publicistiky Rádia Slovensko, šiesti moderátori či technické oddelenie Rádia Slovensko.

Druhé kolo slalomu, v ktorom sa v nedeľu 6. marca predstavili naše reprezentantky Veronika Velez Zuzulová, Petra Vlhová a Barbara Kantorová, si nenechalo ujsť až 422-tisíc divákov (podiel na trhu 21,4%), vďaka čomu sa tento prenos stal najsledovanejším programom Dvojky za posledný rok . Prvé kolo slalomu sledovalo až 259-tisíc divákov (podiel na trhu 18,1%). Prenosy z Jasnej si počas troch vysielacích dní zaplo takmer 1,2 mil. divákov, čo predstavuje až 25% populácie ľudí starších ako 12 rokov.

Prenosy zaujali široké spektrum divákov, vyrovnané hodnoty sledovanosti dosiahli prenosy u mladšej cieľovej skupiny divákov od 12 do 54 rokov (podiel na trhu 17,2%), ale aj u starších divákov nad 55 rokov (podiel na trhu 20,5%). Medzi najsilnejšie cieľové skupiny patrili diváci s vysokoškolským vzdelaním (podiel na trhu 25,9%) či diváci zo Žilinského kraja (podiel na trhu 23,7%).



Názov Dátum Začiatok Sledovanosť (000) Podiel na trhu %

Slalom - 1. kolo 6.3.2016 10:28 259 18,1
Slalom - 2. kolo 6.3.2016 13:26 422 24,5
Obrovský slalom - 1. kolo 7.3.2016 9:58 92 16,6
Obrovský slalom - 2. kolo 7.3.2016 12:56 60 8,3


NAJNÁROČNEJŠIA SÉRIA PRIAMYCH PRENOSOV V HISTÓRII RTVS

Príprava priamych prenosov a vysielania z Jasnej bola pre RTVS ako národného vysielateľa podujatia veľkou skúškou . RTVS sa na vysielanie pripravovala od leta 2015 a vyrábala signál prakticky do celého sveta, pripravených bolo 6 prenosových vozov a na hladkom priebehu sa podieľalo až 35 členov technického štábu.

„Zabezpečenie vysielania a priamych prenosov z pretekov bolo náročné najmä vzhľadom na nevyspytateľné poveternostné podmienky a sťažený prístup ku kamerovým vežiam. Prakticky každý kus techniky sme museli vyviezť ratrakom na stanicu Luková a ku kamerovým vežiam museli techniku priniesť skúsení lyžiari. Veľké problémy nám spôsoboval sneh a silný vietor, každý deň sme museli prípojné skrine vyhrabávať spod dvojmetrových snehových závejov,“ hovorí šéf techniky RTVS Andrej Doležal.

Podľa neho by sa RTVS nezaobišla bez pomoci organizátorov pretekov, ktorí sa na náročných prípravách televíznych prenosov aktívne podieľali. O profesionálnom prístupe a kvalitnej technickej úrovni priamych prenosov svedčí aj bezproblémová spolupráca s ostatnými vysielateľmi , pre ktorých RTVS vytvorila technické zázemie. „Aj skúsenejší kolegovia z nemeckých či rakúskych televízií kvalitné zabezpečenie vysielania a náš profesionálny prístup veľmi ocenili,“ dodáva A. Doležal.


Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.03.2016 • Dokument o Divadle Sklep míří v květnu do kin
09.03.2016 • Horná Dolná tradične suverénnym víťazom pondelka!
08.03.2016 • Jedenáct Českých lvů pro Českou televizi
08.03.2016 • Uspěšný týden na Primě: Ohnivý kuře i V.I.P. vraždy se staly vítězi večera
07.03.2016 • Vynikajúci štart novej šou Tvoja tvár znie povedome, obrovský záujem o volebné vysielanie!
07.03.2016 • Biatlon je letos ještě sledovanější než v předešlých letech

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist