CBW: Hudební MTV chce spustit český kanál v roce 2008
Autor: ČTK, ČM , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 09.03.2007
Hudební televize MTV chce spustit kanál pro Českou republiku v roce 2008 a nyní kvůli tomu jedná s jedním či dvěma potenciálními místními partnery. Bude konkurovat hlavně české hudební televizní stanici Óčko, napsal Czech Business Weekly Online. Serveru to sdělil Bhavneet Singh, úřadující šéf MTV Emerging Markets, která je součástí mezinárodní divize MTV Networks International (MTVNI).

"Hledáme partnera, který rozumí prostředí médií, který má za sebou kus práce na českém trhu a který chce vyniknout," řekl manažer. Dodal, že na rozvíjejících se trzích je místní partner, jenž zná místní kulturu, klíčovým faktorem. "MTV dodá značku, hudbu a programovou nabídku. Partner má regionální know-how a zkušenosti na trhu," dodal Singh.

MTV před vstupem na lokální trh nejméně šest až sedm měsíců analyzuje jeho potřeby a rozdíly či to, po jaké nabídce vysílání je poptávka. MTV se v Česku utká se silnou konkurencí. Hudební stanice Óčko z německé skupiny Mafra je největší kanál mimo pozemní vysílání. Týdně přiláká téměř 650.000 diváků. Vyplývá to z anket, které provádějí průzkumové agentury GfK Praha a Median. Šéf TV Óčko Jiří Balvín, jehož lidé se s MTV poměrně často stýkají, byl plánem MTV spustit český kanál překvapen.

MTV nabízí inzerentům přístup k divákům ve věku 15 až 24 let, jejichž pozornost je velmi žádaná, ale kteří jsou těžko dosažitelní. Stanice přitom využívá komplexní marketingový model, který se skládá ze sponzorování, internetových aktivit, televize, reklamního vysílání i pozemní reklamy. Při rozmanitých akcích stanice spolupracuje s různými partnery, například s Motorolou, Adidasem, Hewlett-Packardem či s McDonald's.

Singh připomíná, že MTV není jen hudební stanice a že na většině trhů tvoří nehudební programy 40 až 50 procent vysílání. MTV má navíc přístup k lokálním i mezinárodním umělcům, dodává Singh, který je nyní pověřen řízením kanálů MTVNI ve střední a východní Evropě, v centrální Asii a na Blízkém východě, napsal CBW.


ČTK, pok, nol, Česká média, (OB), 9.3.2007

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2305/cbw-hudebni-mtv-chce-spustit-cesky-kanal-v-roce-2008/