ORF zavádí další kódovací systém
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 08.04.2016
Podle nejnovějších informací kódovací systém, který bude rakouská ORF v budoucnosti používat, nenahradí aktivní kódování ORF, nýbrž jej doplní. Asi od prvního čtvrtletí roku 2017 bude existovat k přístupové kartě ORF přijímač a modul CI Plus s už implementovaným dekódovacím softwarem. Přístupová karta tak bude zbytečná.


Od roku 2013 se tento systém osvědčil u rakouské platformy SimpliTV (DVB-T2). S novým bezkartovým přístupem se rakouským občanům usnadní přístup k jejich nejdůležitějším satelitním programům. V budoucnosti tak odpadne výměna přístupové karty, která je klienty kritizována jako těžkopádná a je také spojena s finančními náklady. V neposlední řadě by s novým bezkartovým kódováním měly být levnější i koncové přístroje pro příjem signálu.

Pro stávající uživatele ORF se zatím nic nemění! V dlouhodobém horizontu bude systém s přístupovými kartami dále používán. Do poloviny roku 2018 budou přístupové karty ještě vydávány pro nové klienty. Dále se předpokládá, že přístupové karty ORF budou podporovány ještě po dobu deseti let.


S využitím zdroje: tr, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23062/orf-zavadi-dalsi-kodovaci-system/