Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 15:54:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Vrátí se Moriarty ve čtvrté řadě Sherlocka? Zjistí diváci České televize. Labyrint putuje do USA

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 13.04.2016


Tři nové seriály z produkce BBC, včetně práv na vysílání čtvrté řady Sherlocka, která se začala natáčet minulé pondělí, získala pro své diváky Česká televize na veletrhu audiovizuální tvorby ve francouzském Cannes. Zahraniční vysílatele naopak zaujaly seriál Labyrint, film Správnej dres nebo vánoční pohádky a nové večerníčky.


„Televizní produkce se celosvětově dostává na stále vyšší úroveň, proto jsme mohli letos vybírat nové akviziční pořady z velmi kvalitní nabídky. Z Cannes tak vezeme dva nové seriály, novou řadu Sherlocka, sérii historických a přírodopisných dokumentů, koncerty a samozřejmě filmy. A protože je letošek rokem významných sportovních událostí, podařilo se nám získat Tour de France, pořad nabízející vhled do zákulisí fotbalových stánků hostících letošní Euro, dokumenty k historii olympijských her či unikátní portrét tenistky Martiny Navrátilové,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Ve vysílání České televize se tak objeví například australsko-britská mysteriózní série, odkazující svým stylem ke kultovním Stínům nad jezerem, Kettering Incident. Jejím pilířem se stává pátrání po spojitosti mezi dvěma dívkami, které záhadně zmizely za stejných okolností, ale s patnáctiletým rozestupem, v Tasmánii. V druhém z nově nakoupených seriálů Happy Valley, který vznikl pod vedením uznávaného seriálového režiséra Eurose Lyna (Doctor Who, Sherlock aj.), se diváci vydají do západního Yorkshiru, kde Sarah Lancashire řeší případ únosu, který se vymkne kontrole a je příčinou série násilných činů v malém venkovském městě.

Česká televize již zakoupila rovněž práva na vysílání nového pokračování Sherlocka, které se začalo natáčet nyní v dubnu.

Příznivce kultury potěší záznam londýnských koncertů zpěvačky Adele a zpěváka Robbieho Williamse, portrét Agnethy ze skupiny ABBA, skrývající se po ukončení kariéry jak před médii, tak i před veřejným životem, nebo nový dokument o legendární skupině Queen.

Česká televize se mezinárodního veletrhu MIPTV 2016 účastnila též jako aktivní producent. „Americká kabelová televize Eurochannel, která aktuálně vysílá seriál České televize Ach, ty vraždy! projevila zájem o seriál Labyrint. Ten koupila pro své diváky i polská veřejnoprávní televize,“ říká výkonný ředitel obchodu ČT Hynek Chudárek a dodává: „Dlouhodobě máme nesmírně silnou pozici i na poli dětské a rodinné tvorby, která je celosvětově vnímána jako kvalitní, kreativní i bezpečná. Velký zájem ze strany zahraničních televizí tento trend potvrdil i letos. Čínští distributoři tradičně nakupovali večerníčky, Gorilí povídání a cyklus Méďové na cestách, zájem o dětskou seriálovou tvorbu měla brazilská televize. Hrané vánoční pohádky, Svatojánský věneček i Korunního prince, uvidí v Bulharsku, rodinné vánoční filmy, včetně Správnýho dresu, pak diváci slovinské veřejnoprávní televize,“ vyjmenovává některé z úspěšných prodejů.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.04.2016 • Každý druhý den na ČT art zahraniční film v původním znění
13.04.2016 • Ženský tenis se stěhuje exkluzivně na O2 TV, tříletá práva na kompletní okruh WTA získal O2 Sport
12.04.2016 • Fenomenálna Horná Dolná tradične ovládla pondelkový večer!
12.04.2016 • JOJ Group bola lídrom trhu v utorok, vo štvrtok aj v sobotu, premiéra show Vtedy na západe predbehla konkurenciu
11.04.2016 • Show Jana Krause – 13. 4. 2016
11.04.2016 • Tvoja tvár znie povedome opäť prepisovala všetky rekordy!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist