Atmedia má již výsledky z pilotních HbbTV kampaní
Autor: Atmedia , e-mail: info@atmedia.cz Přidané: 18.04.2016
Mediální zastupitelství spustilo v únoru a březnu pilotní HbbTV kampaně. Na vybraných tematických stanicích běžela komerční interaktivní sdělení společností Hyundai a Vodafone. Červené tlačítko vyzývající diváka ke spuštění HbbTV aplikace se zobrazilo na televizních obrazovkách téměř 360 tisíc, resp. 160 tisíc domácností.


Atmedia spouští vedle klasické TV a online reklamy také nový interaktivní komerční produkt využívající HbbTV platformu. Společnosti Hyundai a Vodafone se rozhodly tento nový způsob propagace svých produktů vyzkoušet na televizních stanicích Rebel, Relax, Retro, Kino Svět a Praha TV zastupovaných mediálním zastupitelstvím Atmedia. Cílem pilotního projektu bylo otestovat tuto novou interaktivní televizní platformu a její možnosti i přínos pro komerční využití.

První komerční kampaň pod názvem „Tucson je král“ byla od automobilky Hyundai. Komerční HbbTV aplikace obsahovala víceúrovňové menu s několika kategoriemi, mezi kterými nechyběla videa ukazující technické vymoženosti automobilu, fotografie z interiéru automobilu či seznamující diváka s bezpečnostními prvky automobilu. Hlavním cílem kampaně bylo využít interaktivní potenciál aplikace a získat telefonní číslo zájemce o testovací jízdu modelu.

Během čtyř týdnů se červené tlačítko vyzývající diváka ke spuštění HbbTV aplikace zobrazilo na televizních obrazovkách více než 360 tisíc domácností. Míra prokliku do aplikace dosahovala 1,30 %. Diváci strávili sledováním videí či prohlížením interiéru automobilu průměrně více než šest minut.

Společnost Vodafone využila hybridní vysílání k získání nových zákazníků. Aplikace obsahovala interaktivní pole, do kterého mohli diváci zadat svoje telefonní číslo, aby se jim mobilní operátor ozval se speciální nabídkou tarifu. Červené tlačítko se v rámci dvoutýdenní kampaně zobrazilo na televizních obrazovkách více než 100 tisíc domácností. Míra prokliku dosahovala úrovně 1,99 % a diváci strávili v aplikaci průměrně více než 3 minuty.

„Výsledky pilotního projektu HbbTV překonaly naše očekávání. O úspěších kampaní Hyundai a Vodafone vypovídá také počet diváků, kteří na sebe zanechali prostřednictvím aplikace své telefonní číslo a tím vyjádřili zájem o testovací jízdu vozem Hyundai Tucson nebo o speciální nabídku mobilního tarifu. Právě v této interaktivitě, kterou hybridní vysílání umožňuje, vidíme velký potenciál“, říká Iva Pantůčková, Atmedia Sales Director.

Mediální zastupitelství spolupracovalo v rámci pilotního projektu HbbTV se společnostmi Digital Broadcasting a Prague Digital TV, v jejichž multiplexech jsou šířeny některé z televizních stanic zastupovaných společností Atmedia. Na technickém řešení projektu a tvorbě aplikací pracovala společnost Mautilus.


Tomáš Surák, Marketing Manager, Atmedia

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23101/atmedia-ma-jiz-vysledky-z-pilotnich-hbbtv-kampani/