FILM BOX a NONSTOP KINO dnes poprvé otestují na Astře 1D kódování v systému CryptoWorks, na Amos 2 chystá programy polská SPI
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 22.03.2007
Distribuční společnost SPI International dnes, 22.3.2007 v době mezi 10. - 11. hod. poprvé otestuje u svých placených kanálů v češtině - FILM BOX a NONSTOP KINO na Astře 1D kódování v systému CryptoWorks. Na TVS Kamzík, Slovak Telekom, a. s., o.z. Radiokomunikácie v Bratislavě je už připravena kódovací technologie, a v současné době se už stávajícím abonentům rozesílají (prostřednictvím společností SPI a HELP FILM) úplně nové karty Sky Link.

Druhý test kódování je naplánován na 29.3.2007 ve stejnou dobu, pokud ten dopadne dobře, bude krátce po té signál už zakódován natrvalo. Na původní distribuční transponder na Amosu 2, kde oba kanály vysílaly do brzkého rána 1.3.2007, se chystají polské verze těchto kanálů plus třetí program z filmů domácí polské produkce - KINO POLSKA.

V současné době se vysílá s variabilním (statistickým) datovým tokem: video bit rate v rozmezí 2,1 - 3,2 Mbit/s s průměrem okolo 2,6 Mbit/s a audio bit rate 192 kbit/s, v rozlišení 2/3 DVD, to je 480 x 576 px. Na dalších úpravách signálu se bude ještě pracovat. Další novinky, jako je např. EPG se teprve připravují.


Technické parametry k naladění:

Satelit: Astra 1D
Pozice: 23,5 stupňů východně
Transponder: č. 3.215 - CS Link
Provider: Sky Link (SPI International)
Kmitočet: 11,9925 GHz
Polarizace: Horizontální
SR: 27,500 MSymb/s
FEC: 3/4

FILMBOX:
SID: 9001
Video PID: 2570
Audio PID: 2571


NONSTOP KINO
SID: 9003
Video PID: 2590
Audio PID: 2591


Stávajícím abonentům, kteří přijímali tyto programy z družice Amos 2 a měli přístupovou kartu v systému Viaccess 2, společnost SPI mění zdarma karty za nové přístupové karty platformy Sky Link v kódovacím systému CryptoWorks, které nebudou obsahovat zbývající nabídku Sky Link. Zaplacená cena abonence ani doba předplatného se pro ně nemění.

Pro nové zájemce o příjem kanálů FILM BOX a NONSTOP KINO ze Slovenska nabízí Sky Link, společnost Slovak Telekom, a. s., o.z. Radiokomunikácie novou kartu SkyLink (s "vylamovacím" chipem). Až do 31.5.2007 platí akce, kdy za cenu 3 990,- Sk vč. DPH na ni získáte neomezený přístup na neomezeně dlouhou dobu k slovenským televizím v platformě Sky Link (STV1, STV2, TV JOJ a TV Markíza) a navíc předplatné kanálů FILM BOX, NONSTOP KINO a Galaxie sport na dobu 12 měsíců. Na stávající karty Slovak Link, a dokonce ani na právě vyměňované Sky Link (bez "vylamovacího chipu") tyto programy bohužel objednat nelze.

Zájemci v České republice si budou moci programy FILM BOX a NONSTOP KINO objednat na přístupové karty „Czech link“ společnosti TRADE and TECHNOLOGY, a to na ty, které nepodléhají výměně. Na internetové stránce http://www.t-t.cz/content/karta.aspx si může už nyní každý uživatel karty ověřit, zda bude jeho karta vyměněna či nikoliv. Zákazníci, kteří vlastní starou kartu „Czech Link“ a uvažují o předplacení těchto kanálů (a identicky také programů HBO anebo XXX Xtreme), musí požádat společnost TRADE and TECHNOLOGY o její výměnu. Cena abonence v době uzávěrky tohoto příspěvku ještě nebyla stanovena.


Původní distribuční transponder č.26, který měla společnost SPI International pronajatý na satelitu Amos 2, umístěném na 4,0 stupňů západně, frq. 11,588 H, SR 8888, FEC 3/4, v evropském svazku, nezůstane dlouho neobsazen. K současnému vysílání módního kanálu F-MEN přibudou polské mutace kanálů FILM BOX a NONSTOP KINO a nově zakoupený kanál domácí polské produkce - KINO POLSKA. Toto vysílání bude určené pro kabelové operátory v Polsku a signál bude zakódován v systému Viaccess 2. Také by se zde mohl v budoucnu objevit i plánovaný kanál v normě HDTV - NONSTOP KINO HD.


Tolik k posledním novinkám společnosti SPI International. Co se vysílá na kanálech FILM BOX a NONSTOP KINO zjistíte v sekci TV download na našem serveru, kde jsou připravené úplné měsíční programové přehledy na aktuální i následující měsíc obou těchto programů. Dále jsou zde i podrobné synopse – popisy obsahu vysílaných filmů. Přehledy jsou převedeny do jednotného PDF formátu, vhodného k prohlížení na obrazovce monitoru anebo k vytištění, a jsou pro snadnější archivaci komprimované do formátu ZIP.


Václav Hrubec, redakce satCentrum, 22.3.2007, 0:05 hod.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2320/film-box-a-nonstop-kino-dnes-poprve-otestuji-na-astre-1d-kodovani-v-systemu-cryptoworks-na-amos-2-chysta-programy-polska-spi/